Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Stokrotka122

Dziwne krwawienie.

Polecane posty

Gość Stokrotka122

Witajcie. Mam dosyć skomplikowany problem, a dopiero w przyszłym tygodniu idę do lekarza. Potrzebuje jakiejś porady, bo coraz bardziej się boję. :( Otóż od 2 tygodni zaobserwowałam u siebie dziwne krwawienie. Dzień wcześniej zanim się ono pojawiło uprawiałam seks z moim partnerem. Na następny dzień wystąpiło skąpe krwawienie, nie było ono obfite, jednak z dnia na dzień stawało się bardziej obfite. Wystąpiło ono ok 14 dni przed planowaną @. Dzisiaj powinnam mieć pierwszy dzień @, pieką mnie piersi, są nabrzmiałe , a krwawienie coraz bardziej instensywne (ze skrzepami) Co to może oznaczać? Czy może wystąpić krwawienie przed okresem i trwać aż do jego zakończenia? Mam dziwne cykle które mają po 35-38 dni, teraz jednak ,,@" wystąpiła po 20 dniach. Nie mam pojęcia co to oznacza!

Gość gość
Zaburzenia hormonalne. Możliwy zespół policystycznych jajników i niedomoga lutealna. Konieczne są badania hormonalne.

Gość gość
A masz zawsze regularne okresy? Uzywasz tamponow?

Gość Stokrotka122
Tamponów używałam może 2 razy w życiu, ponieważ za nimi nie przepadam. Rzeczywiście mimo tego iż bardzo długo miesiączkuję to okres wypada co 38 a nawet 40 dni. I trwa do 8 dni. A czasem przychodzi jak w zegarku co 28. Już zaczęłam wariować , że może to być krwawienie implantacyjne, ale chyba za długo by trwało i było by zbyt obfite, bo aż 13 dni. Nie wykluczam, może to być jakaś choroba. Sama nie wiem. Nie mam żadnych innych objawów, czasem boli mnie w podbrzuszu, ale szybko to mija. Oczywiście wizyta u lekarza mnie nie ominie.

Gość gość
A używasz tabletek antykoncepcyjnych? One regulują okres i zmniejszają jego obfitość. A jak tak to może być to jakaś infekcja, stan zapalny .

Gość Stokrotka122
Nie biorę tabletek antykoncepcyjnych. Przez 3 lata brałam psychotropy , które odstawiłam 2 tygodnie temu . Jednak nie wiem czy to może mieć jakieś podłoże. Od niedawna biorę również leki na astmę, które można uznać za sterydy. Może to wywołało w moim organizmie spustoszenie. Bardzo się boje bo ostatnio jeżdżę tylko po lekarzach. Ostatnio dowiedziałam się że mam przepukline między kregami i znacznie osłabiony kręgosłup . Jeżeli jeszcze coś do tego dojdzie to chyba zwariuje.

Gość Stokrotka122
Nie biorę tabletek antykoncepcyjnych. Przez 3 lata brałam psychotropy , które odstawiłam 2 tygodnie temu . Jednak nie wiem czy to może mieć jakieś podłoże. Od niedawna biorę również leki na astmę, które można uznać za sterydy. Może to wywołało w moim organizmie spustoszenie. Bardzo się boje bo ostatnio jeżdżę tylko po lekarzach. Ostatnio dowiedziałam się że mam przepukline między kregami i znacznie osłabiony kręgosłup . Jeżeli jeszcze coś do tego dojdzie to chyba zwariuje.

Gość Stokrotka122
A to moje cykle liczone od października : 7 paź - 18 lis : 42 dni 18 lis - 17 gru: 29 dni 17 gru - 21 sty : 35 dni 21 sty- 18 luty : 28 dni 18 luty - 21 marz : 31 dni 21 marz-28 kwi : 38 dni 28 kwi - 28 maj : 30 dni 28 maj - 14 czerw: 17 dni.