Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Znajoma pożycza drobne kwoty i nie oddaje

Polecane posty

Gość gość

Hej, powiedzcie czy to jest normalna sytuacja? Bylysmy na zakupach i idziemy po lody, ja stoję przy kasie a ona do mnie " pożycz" bo nie mam drobnych, kwota nie była duża, więc zapłaciłam za nią. Kolejny raz umówiliśmy się na placu zabaw z dziećmi.Napisałam jej, że się spóźnię, bo idę kupić sobie kawę na wynos a jej odpowiedź " weź też dla mnie" i o zapłacie cisza. Później pisze mi w domu wiadomość " ojej zapomniałam Ci oddać za kawę ", na co ja odpowiedziałam oddasz następnym razem. Oczywiście następnym razem znowu zapomniała.Znamy się od niedawna a takich sytuacji było już kilka. Najgorsze jest to, że ona ma świadomość tego, że wisi mi pieniądze, bo mi o tym pisze, ale co z tego skoro i tak nie oddaje. To są co prawda drobne kwoty, ale chodzi o zasadę, poza tym kilka razy i nazbierało się większa suma. Co robić z taką osobą? Upominac się? O 2 zł za lody czy za kawę?

Gość gość sisi
Bardzo nieładnie..z jej strony.

Gość gość
pozyczać od niej z tłumaczeniem ,że nie masz drobnych.Może w końcu "aluzju paniał"?

Gość gość
nie wiem, bo mam taką samą kolezanke jak ty :O ona wie, że jestem 'bogatsza' niz ona i chyba to wykorzystuje, raczej nie celowo, bardzo sie lubimy, wiele razy mi pomogła ale czuje sie jak dojna krowa... jechałysmy za miasto pociagiem na grilla i oczywiscie ''pozyczylam'' jej na pociag, bo jej brakowalo, kupilam napoje odda mi rzekomo nastepnym razem, raz jej w centrum handlowym pozyczylam 10 zl bo brakowalo jej do spodni z przeceny, pozyczylam bilet na autobus itp jak to podliczylam to wyszlo ze zostałam wydojona na ok 300 zł :D