Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Pracownica incognito

Czy pracodawczyni ma prawo dokonac wlasnorecznie rewizji osobistej?

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰
Jat tam po robocie? Musialas pokazywac cycuszki i dupciunke? :)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Mam nagrane na telefon (sam g艂os) jej przeszukanie. Po p贸艂 godzinie zabrak艂o mi pami臋ci ale w rzeczywisto艣ci twra艂o to jeszcze d艂u偶ej. Gdzie z tym i艣膰? Na policj臋? Do prokuratury?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Te偶 interesuje mnie temat rewizji osobistej.Je偶eli mo偶esz to wy艣lij mi plik d藕wi臋kowy z tego przeszukania. pacjent@migmail.pl

Udost臋pnij ten post

Ani prokuratura ani s膮d pracy nie chc臋 sie tym zaj膮膰 a ja teram mam tylko k艂opoty w pracy przez to 偶e pr贸bowa艂am zg艂asza膰 spraw臋 :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie wiem, czy to nie 艣ciema, ale ja chyba za偶膮da艂bym udzia艂u policji. Teraz ju偶 za p贸藕no. Nie wiem te偶, czy taka klauzula jest w og贸le wa偶na z punktu widzenia prawa.

Udost臋pnij ten post

Klauzula jest jak najbardziej wazna. Ja tego nie kwestionuje. Wiem z jakimi produktami pracuje i rozumiem potrzebe zrewidowania. Mi chodzi tylko o sposob przeprowadzania tej rewizji. Kiedys trwalo to doslownie kilka chwil. Bylam proszona o okazanie zawartosci torebki oraz ewentualnie o wylozenie wszystkich rzeczy z kieszeni. Bardzo rzadko kazano mi sie rozbierac a jesli sie zdarzylo rozebranie to dotyczylo ono wierzchniej odziezy i obuwia. To wszystko. Teraz gdy rewizji dokonuje wlascicielka firmy jest inaczej. Kaze sie rozbierac CALKIEM do NAGA!!!! Wszystko, majtki, biustonosz, ponczochy, wszystko wszysciusienko. Dobrze, ze kolczykow jeszcze nie kaze wyciagac z uszu. Moze i zrozumialabym te nagosc gdyby nie 2 aspekty. Pierwszy to taki, ze przeszukanie czesto trwa GODZINE!!! To kuzwa normalne? Podczas tej godziny trzeba przybierac czesto absurdalne pozycje pokazujac swoje najintymniejsze czesci. Po drugie, ta kobieta wlascicielka firmy podobno jest jesbijka i wlasnie dlatego rozwleka te rewizje zeby po prostu moc sie na nas napatrzec. Dziewczyny nic nie mowia bo sie boja. Ja sie postawilam ale niewiele wskoralam. Spytano mnie czy ona dopuszczala sie wzgledem mnie jakichs seksualnych zachowan, gestow. Mowie ze nie ale przeciez sama dlugosc przeszukania juz chyba powinna wskazywac na seksualny charakter zdarzenia. A oni stwierdzili ze skoro wlascicielka nie robila nic konkretnego, nie obmacywala mnie ani nie skladala propozycji to nie ma znamion przestepstwa :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Dla mnie rewizja osobista wykonywana przez ludzi spoza policji, s艂u偶b celnych itp, jest dziwna i nie do przyj臋cia. Niby co tam maj膮? Diamenty? Je艣li nawet, to czy ja wiem, czy to jest fair? Nie mam poj臋cia, jak to rozwi膮zuj膮. Ale je艣li to s膮 diamenty, to mam nadziej臋, 偶e zarabiasz z 10.000. Raczej niczego jej nie udowodnisz. Jedyna rada, to nagra膰 to, ale te偶 nie masz raczej mo偶liwo艣ci. Druga mo偶liwo艣膰, to poszukanie podobnej ofiary i wyst臋powanie wsp贸lne. Ale, przecie偶 to oznacza, 偶e od razu wylecicie z pracy. Wiesz o tym. Trzecie wyj艣cie, czeka膰 do kolejnego razu i za偶膮da膰 drugiej osoby, cho膰by kole偶anki, ale pewnie to powinien by膰 kto艣 z kadr inny pracownik, kt贸ry nie jest z tob膮 zwi膮zany, 偶eby nie by艂o potem, 偶e kto艣 za tob膮 obstaje i spisania protoko艂u z rewizji z podaniem czasu rozpocz臋cia i zako艅czenia i opisaniem czynno艣ci. Taki protok贸艂, je艣li si臋 z nim zgadzasz podpisujesz. To te偶 oznacza konflikt. Tu nie ma dobrego wyj艣cia. Je艣li zaczniesz walczy膰 o swoje to b臋dziesz mia艂a problemy. Je艣li si臋 na to zgodzisz, to przyp艂acisz to kacem moralnym i poczuciem krzywdy.

Udost臋pnij ten post

Ja juz sie czuje krzywdzona. Po kazdej takiej godzinnej rewizji z nia mam wrazenie jakby mnie zg****ila. Moze to przesada co napisalam bo przeciez ona fizycznie mnie nie dotyka ale tak sie wlasnie czuje. jak po g****ie. Ona kazde mi przybierac jakies chore pozycje. Mam sie pochylac i stawac w rozkroku. To znow kaze mi siadac na brzegu krzesla i palcami rozwierac wargi sromowe a sama swieci latarka do srodka. Za chwile znow mam wstac i znowu sie pochylic. I tak w kolko. Mam wrazenie jakbym przez caly ten czas byla gwalcona.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
I masz racj臋, 偶e czujesz si臋 skrzywdzona, bo ona ciebie wykorzystuje. Nie masz 艣wiadk贸w, nie wiem jak膮 warto艣膰 dowodow膮 ma to nagranie, ale to nie zmienia faktu, 偶e ona nadu偶ywa swojej w艂adzy i ciebie krzywdzi. Powiem wprost. Ja pewnie czego艣 takiego, bym nie wytrzyma艂 i zrobi艂 jaki艣 raban, albo si臋 po prostu zwolni艂. Je艣li nie chcesz, nie mo偶esz si臋 zwolni膰 (wiadomo, 偶ycie nie jest 艂atwe), to chyba optymalnym rozwi膮zaniem, jest za偶膮danie aby, przy tym by艂 艣wiadek i koniecznie, aby spisano protok贸艂, kt贸rego tre艣膰, je艣li jest zgodna z prawd膮, musisz potwierdzi膰. Podejrzewam, 偶e bab臋 zatka. Nie znam jej, nie wiem, ale mo偶e si臋 wystraszy, mo偶e wr臋cz odwrotnie zacznie ciebie zastrasza膰. Jeste艣 krzywdzona i pisz臋 to jako m臋偶czyzna, kt贸ry nie by艂by w stanie tak traktowa膰 kobiety (no chyba, 偶eby艣my si臋 um贸wili na tak膮 zabaw臋 ;)) o m臋偶czy藕nie nie m贸wi臋, bo to nie moja bran偶a. Ona ciebie wykorzystuje i wszystko co czujesz, jest naturaln膮 reakcj膮.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jeszcze dodam. Bo jeste艣 gwa艂cona. To jest przemoc. Mo偶e udaj si臋 po porad臋 prawn膮. S膮 w r贸偶nych miastach dy偶ury prawnik贸w, kt贸rzy udzielaj膮 porad za darmo. Zorientuj si臋, bo jest wa偶ne, aby艣 zna艂a swoj膮 sytuacj臋 od strony prawnej. Ja ci tego nie powiem, bo si臋 nie znam. Ale wiem, 偶e warto wiedzie膰, co i jak.

Udost臋pnij ten post

Ja juz bylam i prawnika zajmujacego sie prawem pracy i niewiele pomogl.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Powinna艣 za艂o偶y膰 spraw臋 z pozwu cywilnego. Za偶膮daj odszkodowania za stres i nerwic臋. Na pewno te rewizje wp艂ywaj膮 negatywnie na Twoje 偶ycie osobiste prawda?

Udost臋pnij ten post

Oczywi艣cie, 偶e wp艂ywa! Ja mam niespokojne sny przez ni膮! Jakie艣 koszmary z pogranicza horroru i wyuzdania i po takim 艣nie czuj臋 si臋 podobnie jak po prawdziwym prze偶yciu ale w snach to idzie jeszcze dalej.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Opisz te sny :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Poznajemy prowokatora kafeteryjnego -wk臋ca was fetyszysta masturbant ....

Udost臋pnij ten post

Sny s膮 jeszcze gorsze ni偶 rzeczywisto艣膰. W snach urz膮dza mi rewizje publiczne. Przy innych pracownicach. Tak偶e przy m臋偶czyznach. Mo偶e to zabrzmi niewiarygodnie ale obecno艣膰 m臋偶czyzn w snach nadaje tym marzeniom jaki艣 chory posmak erotyki. Jakby jaka艣 cz臋艣膰 mnie czerpa艂a przyjemno艣膰, 偶e koledzy widz膮 mnie nag膮 a ja nie mam prawa si臋 zas艂ania膰. Wiem, 偶e to nienormalne i zastanawiam si臋 czasami czy aby ja nie wariuj臋... :O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
To naturalne. Relacje damsko-m臋skie szczeg贸lnie w snach s膮 przyjemne wi臋c tym akurat nie musisz si臋 k艂opota膰 ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
W snach by艂 sex?

Udost臋pnij ten post

Jest ale to bardziej g***ty a przynajmniej wymuszenie zgody niz taki tradycyjny seks. Nie chce tych snow!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 radmendwa

nie

Udost臋pnij ten post