Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MamaULI87

w jakim wieku wasze dziecko przestalo korzystac z wozka?

Polecane posty

Gość MamaULI87

Moja corka konczy 2lata za miesiac i chce zrezygnowac z wozka czy to za wczesnie? jak bylo u was?

Gość Blanka6
18 miesięcy - od czasu do czasu potem korzystała - głównie zimą (upierałam się dla wlasnej wygody).

Gość gość
Moja córka jako 2,5 latka nie jeździła już praktycznie wózkiem , jedynie na duże zakupy a ruch wsiadała żeby mi było lżej i to trwało tak powiedzmy do 3 lat.

Gość gość
Parasolki spacerówki są zaprojektowane by mogły w nich jeździć dzieci do lat trzech bo teoretycznie waga 15 kg odpowiada granicy wieku trzech lat ale z tym różnie bywa. Myślę do jak trzylatek potrafi wytrzymać dłuższą trasę na nogach to można spokojnie zapomnieć o wózku ale my mieliśmy dość długo naszą parasolkę w bagaźniku samochodu bo jeszcze czasem się przydawała. Wózek oddaliśmy rodzinie jak nasza córka skończyła trzy lata.

Gość gość
Przed 1,5roku... Wcześnie ale on zawsze darł się w wózku. Miesiąc temu skończył 2lata juz dobre kilka miesięcy w wózku nie siedział. Zostawiam jeszcze go bo jak pojedziemy do zoo czy gdzieś to będzie w nim spał (tak myślę bo gdzie indziej go połoze?)

Gość gość
Jak miala 2,5 to na wakacjach bardzo sie przydawal, bo nasza parasolka ladnie sie rozkladala i mala mogla w niej wygodnie spac. Na dluzsze spacerki wybierala rowerek.

Gość gość
Nie rozumiem tego pędu w Polsce do jak najszybszego rezygnowania z wózka. Przecież to bardzo praktyczne urządzenie. Calodniowa wycieczka, zakupy, drzemka. Moja córka ma 3,5 roku i tak raz w miesiącu wózek jest w użytku. We wrześniu wybieramy się nad morze i wózek weźmiemy. Nie wyobrażam sobie spędzenia całego dnia na plaży bez niego. Nawet samo dojście i spacer bez Stefania bagażu a wygodnie w wózku.

Gość gość
Rozumiem jak dziecko już nie chce albo wyrosło z wózka i się ledwo mieści to głupio kupować nowy. Ale tak dla zasady? W imię czego? To nie jest smoczek czy pielucha, gdzie trzeba naprawdę być konsekwentnym. Ale sprzęt który służy i dziecku i rodzicom? Autorka, dlaczego chcesz rezygnować?

Gość gość
Autorko nie ma reguły! Mój jak miał 2 latka to np.na plac zabaw,bo mamy blisko chodzilismy pieszo,ale juz do sklepu mamy dalej wiec brałam spacerowke. W tym roku kończy trzy lata i za tydz.jedziemy do zoo i tez chce wziasc " parasolke" bo wiem,ze po jakimś czasie musialabym ja albo maz nosić go na rekach.

Gość gość
Tu autorka...ciagle slysze od rodziny ze corcia jest juz duza, ze sama juz chodzi i wozek nie jest mi potrzebny....ze inne dzieci(w tym dwojka mojego brata) juz po roku same chodza i nie trzeba ich wozic...ehhh

Gość gość
W zasadzie mając 2 lata już niewiele jeździł. Tak jakoś wyszło, dalej dojeżdżaliśmy samochodem lub rowerem w foteliku, na spacerach biegał. Jak schowałam jesienią zeszłego roku, tak nie wyjęłam do dziś. Teraz biega na rowerze biegowym, chodzi lub wozimy go na rowerze.

Gość gość
Moje dzieci jeździły do 2 lat wózkiem a potem rowerkiem trójkołowym, takim do pchania a wózkiem sporadycznie. Używałam wózka do czasu, kiedy MI był potrzebny, a nie kiedy otoczenie stwierdziło, że już wystarczy :O Jeżeli masz jakiekolwiek powody, by tego wózka używać to korzystaj z niego bez oglądania się na innych. Moje dzieci były np. bardzo powolne i jeżeli potrzebowałam szybko gdzieś dojść to pakowałam je w wózek/rowerek, bo droga trwałaby 4 razy dłużej z nimi na piechotę.

Gość gość
a co ty taka podatna na otoczenie? niech sobie gadaja co chca-twoje dziecko ty decydujesz mi tez mowia rozne rzeczy ale odsyłam ich do własnych dzieci i własnych problemów, a rodzicom wypominam, że mieli swoje 5 minut bycia rodzicem małego dziecka teraz ich rola sie zmieniła

Gość gość
Moje miało ok 3 lat jak przestalam tylko dlatego że było juuż duże i nie miesciło sie a nie widzialam sensu kupować już wiekszego. Kilka razy uzylam na dalsza droge jeszcze przed 4 urodzinami. Na normalny spacer kolo domu czy sklepku kolo domu to nie ale tak ok 3-4 km w jedno strone to czemu nie jesli dziecko miesci sie jeszcze?

Gość gość
Mój nie ma jeszcze 2 l, ale wózek pewnie będziemy jeszcze długo używać. Chciałabym zobaczyć te 1 roczne dziecko na 2 godzinnym spacerze... No chyba, że ktoś z dzieckiem wokół domu jedynie chodzi...

Gość gość
Moja córka mając 1,5 roku przechodziła prawie całą trasę do babci czyli jakieś 2,5 km

Gość dns dns
moja córka ma 22m i przez ostatnie pół roku jechała w wózku może 5 razy i to zimą. Na plac zabaw idziemy pieszo, do parku dojeżdżamy autem, albo na rowerze (ona w tym foteliku|) Nie mamy potrzeby wózka na co dzień . Większą spacerówkę zamierzam sprzedać, parasolkę zostawię w razie czego.

Gość gość
Od czasu, kiedy syn mial 2.5 roku wozka nie uzylismy ani razu - ani zoo, ani wycieczki, ani wakacje, zawsze chodzil, jest dzieckiem aktywnym i wytrzymalym, ale jest dzieckiem sportowcow. Syn ma 5.5 roku, od 2 lat chodzi na zajecia z footballu, jest nie do zdarcia, wytrzymaly, bardzo szybko i duzo biega. Ale my jestesmy sportowcami i na stadionie ze mna bywal od malego. I nie bralam wozka, po prostu na trawie sie bawil jak odbywal sie trening. Nie mowie, ze kazdy ma byc sportowcem, ale mojego syna nie ciagnie do ipadaow, gier itp. W dzisiejszych czasach to jest wazne moim zdaniem, gdzie nastolatki nie chca noga ruszyc...

Gość gość
2 lata i poszedł w odstawkę definitywnie przed tym korzystanie było nie codzienne lubi swobodę :D