Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Możliwa ciąża?

Polecane posty

Gość gość

Chlopak wytrysnął na lóżko, po jakiś 5 minutach od wytrysku dziewczyna dotknęła spermy (przez przypadek) i poszła do łazienki by się masturbować (masowała delikatnie łechtaczkę, bez wkładania palca do pochwy). Jak oceniacie szansę na zapłodnienie? I po jakim czasie plemniki obumierają, kiedy znajdują się na np. na pościeli czy na desce klozetowej? Bo na pewnych forach można było przeczytać, że poza organizmem żyją nawet do kilku godzin... wcześniej sądziłam, że plemniki na powietrzu obumierają już po paru minutach.

Gość gość
Jest możliwa ciąża ale oczywiście nie na 100%

Gość gość
ja uważam, że nie ma takiej opcji. Ludzie, żeby zapłodnić jest potrzebne kilka milionów plemników i dni płodne u dziewczyny.

Gość gość
Najprawdopodobniej mialam wtedy dni niepłodne (to był 12 dc, a cykle mam zazwyczaj 35 dniowe), poza tym nie wkładałam palca do pochwy, więc wydaje mi się, że szanse na ciąże sa właściwie zerowe, ale cały czas myślę, że może jakimś cudem trochę tej spermy z palca przedostało się do środka :( Chyba mam jakieś schizy :(

Gość gość
musisz sama sie masturbowac zamiast zeby chlopak sie toba zajal? boze :/

Gość gość
Wiedza na temat seksu, zapłodnienia i ciąży poraża:/ Do zapłodnienia wystarczy JEDEN plemnik - nie miliony. Miliony to startują w wyścigu ale zwycięzca przeważnie jest jeden. Dwa - jeśli sperma miała kontakt z wydzielinami pochwy są szanse na zapłodnienie ale znikome (jeśli nie wsadzałaś palców do pochwy) Trzy - od kiedy stosunek przerywany to metoda zapobiegania ciąży? Potem takie schizy jak masz - warto jeśli nawet z tego przyjemności nie masz? I na litość boską powietrze to nie trujący gaz co wybija plemniki.....MASAKRA

Gość gość
dziecko,,,ledwo wakacje zaczęłaś już wiedza z biologii ci uleciała?:/ jak nie było kontaktu plemnika z pochwa to jak ma niby zajsc? niepokalanym poczeciem? pomysl troche ... bawicie sie seksem a potem panika na forach o ciaze, jeszcze te słynne deski klozetowe- tak na bank jesli usiadła na desce-nie daj Boże w autobusie na którym ktoś siedział i sie onanizował to na bank jest szansa na ciaze\jeszcze o basen zapytaj bo wakacje sie zblizaja i na pewno bedziecie chciały z kolezanka skorzystac a w bałtyku ile plemników!!! lepiej w góry jechac..

Gość gość
19:44 ty mnie nie denerwuj, jak potrzebny jest jeden plemnik jak miliony?! To dlaczego faceci, którzy mają w 1ml ejakulatu mniej niż 39mln plemników wg norm WHO z 2010 roku uważani są za NIEPŁODNYCH? jeden plemnik zostaje w komórce jajowej, ale żeby ten jeden został to miliony muszą mu ułatwić drogę. już mi nie wciskaj kitu, że jeden jedyny plemniczek wystarczy. bo jaką masz gwarancję, że ma prawidłową *****iwość czy morfologie???