Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nikt nas nie zrozumie dopóki nie znajdzie się sam

Polecane posty

Gość gość

w takiej sytuacji... moze przesadzam, może próbowac zrozumieć, ale tak do końca nie zrozumie... bo "wszędzie dobrze gdzie nas nie ma". Zgadzacie się z tym? Tutaj to najbardziej widać, ta co ma ciążę lekką nie zrozumie tej co ma ciężką, będzie wyśmiewać, że "ciąża to nie choroba", ta co ma spokojne dziecko, nie zrozumie tej, które dziecko wyje jak syrena strażacka prawie 24h i nie wynika to ze złego wychowania ani z jakiejś choroby, ta która ma lekki okres nie zrozumie tej co co miesiąc czuje się prawie jakby "rodziła" i każda inna taka sytuacja... moja kuzynka miała zdrowe, grzeczne dziecko i zawsze się śmiała, że moje takie chorowite, słabe, tu okulary, tu skolioza, dopóki jej córka nie zachorowałana białaczkę... na szczęście wyzdrowiała, ale teraz zupełnie zmieniła podejście. Ludzie, szanujmy się trochę bo to jest paranoja jakaś, czujemy sięlepsi, gorsi od innych, cały czas porównywanie, okażmy trochę zrozumienia a plucia na siebie nawzajem...

Gość gość
Wszystko słusznie, tylko z tym ewangelizowaniem to w złe miejsce trafiłaś, perły przed wieprze.

Gość gość
To żadne ewangelizowanie, po prostu boli takie zachowanie, może do kogoś przypadkiem dotrze, chciałam poruszyć temat i pogadać. Później taki człowiek jak cos mu się stanie albo jego bliskiemu oczekuje zrozumienia, żali się a wcześniej sam zachowywał się słoń. Trzeba uważać, bo niestety nie wiadomo co się zdarzy za chwilę. Wszędzie ta rywalizacja, poczucie bycia lepszym, gorszym, wyśmiewanie sie z niepełnosprawnych jest passe tak samo jak znęcanie się nad zwierzętami (całe szczęście!!!) i jest ogólnie potępiane, ale już wytknięcie, że dziecko koleżanki jest za chude/grube albo mniej zdolne, nie zna matematyki jest ok itp. itd.

Gość gość
I co myślisz, że ktoś tu przeczyta, pomyśli o, faktycznie od jutra jestem dobrym człowiekiem?? Brałaś coś? Ludzie są durni i zawistni. Taki gatunek niestety. I tak wszyscy zdechniemy prędzej czy później, a wojny toczymy o takie pierdoły, że krew zalewa. Ale co zrobić, ewolucja. Najwyraźniej taki podły charakter jakoś predysponuje do przetrwania.

Gość gość
Masz absolutną rację autorko. Życie bywa przewrotne

Gość gość
To forum staje się ściekiem frustracji i odreagowania, tutaj znerwicowane matki moga pokazac jakie naprawde są, nie traktuj tego powaznie, mądre osoby nabywają empatii z wiekiem i niekoniecznie b coś przeszły, ale nad rozmyślaniem o zyciu i losie, a przeciętny człowiek coż - nie ma na to czasu:(