Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MłodaMama101010

Małe piersi a ilość mleka ma znaczenie!!!

Polecane posty

Gość MłodaMama101010

Niestety to prawda..Czy znajdzie się tu kobieta która ma rozmiar piersi A-B i spokojnie potrafi wykarmić swojego 3-6 miesięcznego żarłoczka bez pomocy sztucznego mleka?? Wątpię.. Ja musiałam przejść na żywienie pół na pół z przewagą mleka sztucznego, już po 3 miesiącu, bo dziecko po prostu się nie najadało. Mam koleżanki które karmią tylko swoim mlekiem, ale ich piersi są ogromne! A moje karmienie to żenada:( Strasznie to frustrujace..

Gość gość
Mam piersi A i karmię już 10 miesięcy. Laktacja wyrównała mi się około 4 miesiąca, przez pierwsze 3 miesiące karmienia syn wisiał na piersiach całe dnie. Uparłam się, że będę karmić i mi się udało (pierwszego syna karmiłam mm).

Gość gość
wielkość piersi nie ma znaczenia,moja kolezanka ma ogromne,i juz nie karmi bo mały sie nie najadał i przeszła na mm

Gość gość
Ja mam A (jeśli chodzi o bazarowe staniki jakby ktoś się czepiał o ten rozmiar bo wg. kalkulatorów internetowych mam od B do D :P ) i wykarmiłam 2 dzieci, każde karmiłam przez rok.

Gość gość
Ja też mam małe piersi a mleka miałam tyle ze dwoje na raz bym wykarmila. Karmilam rok.

Gość gość
Ja miałam a, teraz pewnie c. Mleka miałam mało przez pierwsze parę dni ale pobudzałam laktację i teraz wykarmiłabym dwoje /4 mc/

Gość gość
Mam małe B, córkę karmilam 2 lata, syna na razie 4 miesiace.

Gość gość
Wielkość piersi nie ma znaczenia, znaczenie ma ilość produkowanego mleka. Ważny jest "rozmiar" gruczołu, nie wielkość całej piersi. Ty według założeń natury możesz mieć dużo tłustego pokarmu, ale dziecko jest żarłokiem i nic na to nie poradzisz. Ja tak miałam. Co półtora godziny krzyk.

Gość MłodaMama101010
Niestety moja córka zaczeła kombinować już przy drugim miesiącu.. Jest żarłok i gdyby musiała tylko żyć na mleku piersi..to chyba umarłaby z głodu.. A tak wcina modyfikowane, kaszki, grysik, obiadki..i moje mleko w nocy ( 2 razy po 2 piersi i się nie najada, przez to szybciej się wybudza)..a ma dopiero 5,5 miesiąca! Niestety laktacja mnie zawiodła..może następnym razem będzie łatwiej...:(

Gość gość
Niestety to prawda..Czy znajdzie się tu kobieta która ma rozmiar piersi A-B i spokojnie potrafi wykarmić swojego 3-6 miesięcznego żarłoczka bez pomocy sztucznego mleka?? Wątpię.. x Wykarmiłam 4-kilogramowego przy urodzeniu żarłoka.

Gość gość
Trzeba dużo pić,szczególnie starą sprawdzoną od lat bawarkę.