Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rosa 28_ ___

Pytanie o endometrium dla zaawansowanych

Polecane posty

Gość Rosa 28_ ___

Dzień dobry, przepraszam, że pytam o to na kafe ale martwi mnie , że ginekolog opisując moje usg stwierdził, że mam niepogrubiałe endometrium co zauważyłam dopiero w opisie po przyjściu do domu. Nie wiem czy mam je interpretować jako cienkie czy niezbyt grube ( a to w przypadku podejrzenie ciąży, a padło takie podejrzenie). Ostatni stosunek miałam 13 czerwca a na usg byłam 25. Dodam, że ma 34 - 40 dniowe cykle. W dniu kiedy miałam dostać menstruację ( lekko plamiłam). Plamienia się skończyły i okresu nadal nie ma a bete mam we wtoreki sie zastanawiam czy zażyć popularny duphaston ( mimio iż już nie plamię) jesli sceptycznie jestem nastawiona do wszelkich leków i wspomagaczy. Jestem zdziwiona opisem błony endometrium przy podejrzeniu o ciąże, skoro przybrałam 3 kilo na wadze, mam bardzo zdrowe włosy i mocne paznokcie, jadłam w tamtym cyklu mnóstwo orzechów brazylijskich, oliwek z organicznych upraw z Grecji (tony aż się dziwiłam dlaczego mnie do nich ciągnie ) oraz mnóstwo organicznych ziaren konopii które zawsze wpływały na pogrubienie mojego endo ( wczesniejsze dokumentacje usg). A teraz ani nie miałam torbieli czy cyst, przytyłam 3 kg ( jak byłam wcyhodzona w modelingu, mój gin ojkreslał moje endo jako grube i piękne) a teraz...? Endo niepogrubiałe ( jakim cudem). Ja umieram ze strachu że jeśli doszło lub miałoby dojśc do implantacji , niepogrubiałe endo nie wróży sukcesu w postaci dzidzia, o którym marzę i dla którego porzuciłam pracę jako modelka, ze względu na nieustający stres. Pod koniec maja 4 razy leciałam samolotem i podejrzewam, że albo ciąża albo rozregulował mi się cykl. Tyle że okresu nie mam, torbieli nie mam, cyst nie mam. Wzorcowe plamienie w dniu okresu. Bete lekarz zalecił zrobić we wtorek, bo od 14 czerwca do teraz trwał jakiś tam okres implantacji i pożniej dwa dni aby się wydzielała beta. Jest szansa. Jestem chora na głowe z powodu ciązy, pragnę dziecka i teraz się stresuje, że mam endo niepogrubiałe....

Gość gość
Niepogrubione endometrium świadczy o braku owulacji, więc szanse na ciążę raczej niewielkie.

Gość gość
a ile cm ma twoje endometrium?

Gość gość
miało być mm.

Gość gość
Zawsze Podczas Każdego badania powinnaśmieć przy sobie cały czas nawet gdy jestes na fotelu swoja drugą połowkę(masz prawo do obecnosci nawet w szpitalu podczas badań i zabiegów osobę bliską ust 2008 r art 21 Prawo Pacjenta decyduje Pacjent nie lekarz.) i to mąz u nie zawsze się o wszystko dopytuje gdy bada u mnie ginekolog pochwę wtedy zapada diagnoza ,która jest bardziej dokładna gdy masz świadka czyli partnera!Ja miałam mięśniaka 7cm i padła diagnoza usówanie macicy i jajnikow kastracja.Mąż wtedy zaczął pytac o leczenie nie tak drastyczne bo ja nie byłam wstanie o nic pytać byłam w szoku po diagnozie.Okazało sie ,że doradził mężowi leczenie ziołami u O.Bonifratów i się nam udało po roku sie zmniejszył o 3 cm i idzie w dobrym kierunk.To samo endiometrium zamiejszyło się o 1,5cm a miałam 2 cm.Endiometrium nie rusza wcale zwłaszcza gdy masz okres bo zmniejszasz ścianki błony i masz potem problemy! leczysz ziołami a nie szkodliwymi hormonami ,a nie robisz żadnych zabiegów.To samo torbiele jajników nie usówasz je leczysz,lecz ginekolodzy usówają bo za zabieg jest wieksza KASA!!!! Zaraz się wypowie jakiś ginekolog który mnie skrytykuje od psycholki,bo im kasa ucieka i do tego obecność meża to niewygodzny dla nich Świadek badań i Zabiegów!