Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość14

Miesiączka

Polecane posty

Gość gość14

Przepraszam jeśli w złym temacie. Mam 14 lat. Okres mam od 5 klasy. 5 czerwca ostatni raz miałam okres. Dwa dni temu myślałam że to okres Ale to taki brązowy sluz. Co to jest? Okres zazwyczaj mam regularnie co 28/29dni.

Gość gość
Miałaś dużo stresu w ostatnim czasie?

Gość gość
Mi też się tak zdarzyło, teraz okres za każdym razem tak mi się zaczyna :p przynajmniej nie chluśnie z samego rana xD (mam 19 lat), ale jak się niepokoisz to zapytaj mamę albo niech wybierze się z Tobą do ginekologa ;)

Gość gość
Nie martw się i najpierw spokojnie poczekaj na miesiączkę. Takie i inne plamki się zdarzają. Noś cienkie białe wkładki i obserwuj - takie jest życie kobiety. W razie dalszego niepokoju - do Mamy.

Gość gość14
Tak szczerze to mam ogromnie dużo stresu. Tata alkocholik. Agresywny czasami. To przez stres?

Gość gość
Przez stres może zmienić się długość cyklu. Zresztą raczej nie spodziewaj się że zawsze będzie jak w zegarku. To co miałaś mogło być okołoowulacyjne. (Do tego się prowadzi notesik). Nie ma powodu do paniki. Na razie wiadomo tyle, że dzieciństwo powiedziało Ci 'żegnaj'.

Jeżeli masz jakieś wątpliwości, zawsze mozesz udać się do ginekologa, a niestety jak już ktoś wspomniał, stres niestety swoje dodatkowo robi

Ja przez stres często mam bardzo bolesne miesiączki (obserwowałam siebie przez kilka lat), zawsze mam wtedy bóle głowy, mdłości, biegunkę, ból brzucha, bolące kości od pasa w dół, pierwszego dnia ledwo kapie a czuję się tak jakby mnie zarzynali :(

Gość gość14
Ta łatwo się mówi idź do ginekologa. Prowadzę notesik. I mam wszytko zapisane. Przed miesiączka zawsze bolało mnie od pasa w dół jak u koleżanki wyżej. Miałam bóle głowy ze nie mogłam zasnąć. A jak już spałam to bym mogła cały dzień.

Ja mam bardzo pomocną aplikację na telefonie, tam naturalnie jest zaznaczanie kiedy ma się miesiączkę, przewiduje kiedy dostajesz następną, zaznaczasz objawy, jest tam notesik i inne... Od czasu do czasu przepisuje to do zeszyciku (taka mania, boję się, że to wszystko mi zginie razem z telefonem :p)