Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy dobrze karmię 6 mies niemowlę?

Polecane posty

Gość gość

Menu wygląda tak: 6-7 rano: 210ml mm 10.00: 210 mm 13.30 - obiadek ok 120 g 16.00 - 210 mm 19.00 - 210 mm z kleikiem ryżowym córka w nocy nie je. Do picia dostaje wodę i co kilka dni soczek marchewkowy. deserków na razie nie podaję. Pytam, bo moja mam uważa, że córka je za dużo, a mamy rodzinne skłonności do tycia i boję się ją utuczyć. Wazy 8200 g.

Gość gość
Faktycznie dużo tego mm, może stopniowo zastępuj jedno karmienie mm czymś innym? Moja córka ma rok i choć robię mm z 210 ml wody i 7 miarek nie zawsze jest w stanie to wypić na raz ( zazwyczaj pije od 150 do 200 ml )

Gość gość
ja daję 180 wody i 6 miarek, wiec 210 już rozrobionego mleka wypija. Czasami zostawi ok 30 ml. Wg schematu powinna wypijać 4 razy mleko i jeśc obiadek. Tak tez podaję, ale chciałabym się zorientowac jak to wygląda u innych.

Gość gość
Moja córka ma pół roku i wypija 3 razy dziennie po 170 ml mm( 150 plus 5 miarek ) zjada ok 100 g obiadku i kaszkę z 60 ml wody.

Gość gość
Moja mala ma 4, 5 mca i zjada 5 butli po 150 ml wody plus 5 miarek, w poludnie ok 50 g warzywek lub zupki jarzynowej, wieczorem 50 g deserek lub 100 ml soczku. To chyba za duzo?