Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

boje sie miec dzieci w tym chorym kraju

Polecane posty

Gość gość

macie podobnie?

Gość gość
nie, w Bangladeszu mają gorzej

Gość gość
Nie jest ponad sto krajów gdzie naprawdę można się bać, gdzie są wojny, głód, a nie jak Pl same centra handlowe i nowe domy jak grzyby po deszczu

Gość gość
Nie, a dlaczego?

Gość gość
Ja jestem w ciazy i juz sie stresuje. Z jednym dzieckiem powinnismy dac rade, ale nie wiem czy sie kiedys zdecydujemy na jeszcze jedno. W Polsce panstwo i kosciol interesuja sie przede wszystkim nienarodzonymi dziecmi;) a potem sobie radz. Sarkastyczne komentarze o bangladeszu mnie smiesza, penwie, jest co najmniej sto krajow, ktorymi mozemy sie pocieszac,ale skoro uwazacie, ze jest tak super, to fajnie. Ja patrze troche szerzej i widze, co sie dzieje. Piekne nowe domy i auta to czesto efekt zaciagania niebotycznych kredytow, o niczym to nie swiadczy. Wiele ludzi pracuje tez za granica i stad maja na te dobra. Ale z kim tu dyskutowac.

Gość gość
Bangladesz jak widze zawsze rownacie w dół, zamiast w gore

Gość gość
Tak, ale to w Bangladeszu i Indiach mnożą sie na potegę. A w Niemczech i Szwecji nikt nie chce miec dzieci. Tak sie boja? Chodzi o to ze w bogatych krajach masz presję na posiadanie, oj zeby dziecko miało iPada, prywatne przedszkole itd. W Indiach wszystkie biegają po piaskowych drogach a bogaczy na oczy nie widza.

Gość gość
Ale co w Polsce jest takiego "chorego", że wzbudza twoj strach?

Gość gość
Niepewna praca brak mieszkania bez kredytu na 100 lat coraz gorsze społeczeństwo robi sie niebezpiecznie na ulicach choruje przewlekle i boje się, ze w razie czego nikt mi nie pomoże, mi i dziecku ewentualnemu rodzac niepełnosprawne dziecko jest sie skazanym na biede