Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lekkość bytu w ciąży

Lekkość brzucha 28 tydzień ciąży

Polecane posty

Witam! Od 3 dni czuję lekkość brzucha - tj. czuję go tak, jakby się zmnieszył, opadł na dół i nie uciska mi na żołądek i płuca... Wcześniej był taki zawadzający, duży i było mi ciężko, a tu - w 28 tc - nagle tak jakby był mniejszy - czy to normalne? Czy dziecko już mogło obrócić się główką w dół? Chyba jeszcze na to za wcześnie? Nie mam żadnych innych dolegliwości - oprócz standardowych bóli kręgosłupa... Mam więcej energii i sił... Jak uważacie? Czy też tak miałyście? Dziękuję za odpowiedzi w temacie...

Gość gość
Dziecko mogło się już obrócić. Przy najbliższej wizycie powiedz lekarzowi o swoich obawach. Jeśli czujesz ruchy to raczej nie ma powodu do niepokoju.

Gość gość
Oczywiście że mogło się już obrócić, mój mały obrócił się w 25tc i został tak do dziś, a aktualnie mam 40tc. Znam przypadki kobiet gdzie dziecko obracało się jeszcze wcześniej.

Gość gość
A ruchy czujesz bez zmian?

Tak, aktywna jest wybitnie... To mnie właśnie uspokaja, bo gorzej jakby była cisza... A ruchy czuję jakby w okolicach kiszki,że tak powiem i po prawej stronie nad brzuchem, więc jakby rączki na dol, nóżki w górze, ale bez usg ciężko to potwierdzić. Lekarz dopiero na 7.lipca umówiony... Czyli mówicie, że mogło się obrócić, spryciula... Zobaczymy co dalej :) Dziękuję za uspokojenie :)