Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Odstawienie tabletek anty a dziwne objawy..

Polecane posty

Gość gość

Witam. W poprzednim miesiącu bardzo nieregularnie brałam tabletki antykoncepcyjne. Brałam je z wygody, z uwagi na możliwość przesunięcia krwawień. Jednak po tym nieregularnym braniu stwierdziłam, że nie będę truć organizmu, a ciąża byłaby bardziej radością niż niefajną niespodzianką, stąd decyzja o odstawieniu. I teraz moje pytanie - po miesiącu nieregularnego zażywania tabletek dostałam krwawienie z odstawienia - krótsze, ale dostałam, poprzedzone brunatnym plamieniem. Po dwóch dniach od zakończonego krwawienia z odstawienia dostałam półdniowe krwistoczerwone plamienie. Z kolei dzień po tym plamieniu zrobiłam test ciążowy, żeby sprawdzić czy doszło do zapłodnienia w poprzednim miesiącu nieregularnego stosowania antykoncepcji - wynik negatywny. Pojawił się cień drugiej kreski, albo raczej jakieś zabarwienie dziwne, ale po kilku godzinach, więc absolutnie nie biorę tego jako oznaka pozytywnego wyniku. Od testu dzisiaj minęło trzy dni, a od odstawienia tabletek sześć dni. Doliczając przerwę pomiędzy teoretycznymi opakowaniami nie biorę tabletek 13 dni. Od wczoraj zaczęły boleć mnie sutki, głównie przy mocniejszym pocieraniu bądź lekkim ściskaniu. Nigdy nie miałam takiego bólu. Dodatkowo odczuwam bóle jajnika, bardziej prawego, ale trochę lewego też, i delikatne ćmienie brzucha niczym na okres. Czuję się osłabiona, o zawrotach głowy powiedzieć nie mogę, ale o lekkim "byciu na haju"tak jakby. I teraz moje pytanie - czy to wynik odstawienia hormonalnej antykoncepcji zażywanej przez dwa lata, czy może objawy owulacji, czy ciąży? Powinnam powtórzyć test - i jeśli tak, to kiedy? Współżyłam wiele razy, jeśli doszło do zapłodnienia, nie wiem kiedy to mogło być. Czy to półdniowe plamienie na czerwono po krwawieniu z odstawienia mogło być plamieniem implantacyjnym? Proszę o nakierowanie..

Gość gość
Skutki odstawienia tabletek.