Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kłopot z córką. pomocy!

Polecane posty

Gość gość

Mam problem z starszą córką. Jako 16-latka jest w fazie buntu i myśli,ze jest już dorosła. Od pewnego czasu zauważyłam,ze ciągle pisze z kimś smsy i na fb wysyła różne wiadomości a kiedy ja wchodzę momentalnie minimalizuje okno fb i udaje,ze robi coś innego. Wiem na 100% że pisze z jakimś chłopakiem ale nie mogę od niej wyciągnąć z kim bo ciągle słyszę,ze się czepiam i nie wiadomo czego chce. Chciałabym Was zapytać czy znacie może jakiś program lub coś a'la kontrola rodzicielska ale tak abym mogła zobaczyć treść wysyłanych przez nią smsów. Bardzo mi na tym zależy gdyż martwię się o córkę i nie chce aby wpakowala się w jakieś kłopoty.

Gość gość
Czy to nie jest zbyt duza ingerencja? 16 lat to juz duza panna, ma swoje prywatne zycie, co nie znaczy od razu, ze robi cos niemadrego.

Gość gość
daj jej spokój kretynko

Gość gość
Dokładnie to nie wiem ale wiem że są jakieś sposoby na to by na drugim komputerze widzieć pulpit komputera córki a nawet nagrywać go -jednak musisz poszukać takiego programu i zainstalować tak by córka nie była swiadoma niczego-inaczej cię znienawidzi

Gość gość
Owszem,zgadzam się;ze to już duża dziewczyna ale nie na tyle duża aby myślała racjonalnie. Co innego jest przeżywać pierwszą swoją miłość ,spotykać się z znajomymi a co innego zajść w ciążę i w takim wieku i być spalonym na starcie . Nie chce dla niej źle i nie życzę sobie wyzwisk typu kretynka. Jeżeli nie znasz odpowiedzi na moje pytanie-nie udzielaj się. Moim skromnym zdaniem kretynizm to właśnie zbyt duże zaufanie do nastolatków i beztroskie wychowanie... potem widzimy takich na ulicy i robi nam się ich żal.

Gość gość
Nie ufasz corce, a to wiekszy problem niz jej pisanie z facetem

Gość gość
Poczekaj aż zrobi coś głupiego, wtedy szach mat i do lochu aż skończy 18 lat.

Gość gość
Skad wiesz ze ona nie przezywa swojej pierwszej milosci tylko uprawia bezmyslny seks? Nie oceniaj jej wlasna miara. Jestem matka 24 latki i uwazam, ze szpiegowanie mojej corki byloby karygodne. porozmawiaj z nia, powiedz ze zie martwisz. Moze ona o tym nie wie, ze ty sie o nia boisz. jest zbuntowana, ale chyba macie u niej autorytet rodzicielski?

Gość gość
ty jesteś nienormalna! Dziewczyna z kims pisze (chyba bo nawet tego nie wiesz)a ty już wymyślasz jej ciaze jakąs!Wez sie ogarnij człowieku, nie dziwie sie ze twoja corka nie chce ci nic powiedzieć. Jakbys miala z nia dobry kontakt to nie musialabys wymyslac takich idiotyzmow typu sprawdzanie komputera!Wystarczyła by rozmowa....

Gość gość
kontrola kontrolą - ok ale jest coś lepszego aby nie wpadła w sidła kiedy Ty nie będziesz mogła lub miała takiej możliwości aby ją kontrolować to jest m/odlitwa za córkę działa cuda i chroni od złego - Rooza/niec

Gość gość
A od kiedy szpiegowanie jest do rym rozwiazaniem na jakikolwiek problem? To tak jakbys czytala cudza korespondencje

Gość gość
hmm hmm a może zamiast szukać sposobu na bezkarne czytanie prywatnych wiadomości, hmmm to może być POROZMAWIAŁA z corką?? hmm? nie przyszło do główki?? jak się ma dziecko, powinno się z nim ROZMAWIAĆ a nie próbować oszukać. Możesz porozmawiać szczerze i o wszystkim.

Gość gość
Nawet jesli sie o nia boisz, to nie powinnas czytac jej prywatnych wiadomosci. Nie tedy droga

Gość gość
To jest nie tylko nienormalne ale mam też wątpliwości czy legalne. Ktoś nie rozumie że 16-latka ma święte prawo do uszanowania prywatności korespondencji musi być naprawdę nienormalny. A gdyby to Twoja córka miała słychać wszystkiego o czym rozmiawiasz z innymi? Miała do tego pełny wgląd. W tym wieku dzieciaki się zakochują, rozmawiają na wiele intymnych tematów, odkrywają, szukają. Wiadmo że nie można puścić ich wtedy samopas ale teraz jesteś na najlepszej drodze to straty jej zaufania raz na zawsze, bo takich rzeczy się potem nie zapomina.

Gość gość
Rozmowa,rozmowa. Dla świętego spokoju dziecko może powiedzieć Ci wszystko. Moja córka jest w wieku 17 lat i też chętnie skorzystalabym z okazji aby ja skontrolować. Mimo iż mamy dobry kontakt nie ufam jej na 100%. Od tego jest rodzic aby czuwał nad dzieckiem. Ale widzę że niektórym to słowo jest obce.

Gość gość
Rany boskie, nic dziwnego ze sie ukrywa skoro ma taka koszmarnie wcibska matke. Kazdy ma prawo do prywatnosci. Przekraczasz granice opieki, odczep sie od niej.

Gość gość
Najlepsze jest to, ze nie masz podstaw by to zrobic. Gdyby zrobila cos wiecej, ale ona sobie tylko gada prywatnie z cblopakiem i tyle

A może Twoja córka jest tak samo po/sr/ana jak jej matka i w tajemnicy nagrywa Ciebie jak się masturbujesz w łazience i sprzedaje to w necie? Chciałabyś tak? Jeśli nie to przestań ją szpiegować i idź do psychiatry. Jak się boisz zostać babcią, to idź z nią do lekarza po tabletki głupia ci/po.

Gość gość
To jest naduzycie zaufania moim zdaniem

Gość gość
szkoda dziewczyny....ma matke debilke!

Gość gość
Dziewczyna w wieku 16lat pisze na fb z chlopakiem . Gdzie tu jest problem mamuska

Gość gość
Nie sluchaj rad glupich ludzi! Ja wiem ze swojego doswiadczenia, ze pomimo tego, ze mama nigdy nie miala ze mna problemow, umialam mamie powiedziec to co chce slyszec! Jezeli faktycznie masz jakies obawy i podejrzenia- dzialaj i nie sluchaj glupich rad! To, ze oni sie nie martwia o swoje dzieci to pluja jadem...Jest taki program keylogger, zapis wszystkiego co jest wystukiwane na klawiaturze.Wystarczy go zainstalowac i ukryc zeby corka sie nie zorientowala. Ktos mowi o naduzyciu i prywatnosci...pffff...16 lat to jeszcze dziecko i glupizna. Corka mialaby za zle ale dla dobra dziecka zrobi sie wiele. Mnie mama kontrolowala i dzisiaj jej za to moge podziekowac.

Gość gość
módl sie na ruzancu nowe,/npom p/,ejan,/ska

Gość martoo99
Zablokowałem córce Facebooka, bo przekazywała nieznajomym dane rodziny. Nie wiem, jakim cudem do tego doszło, ale musiałem pilnie zareagować. Skorzystałem z minimonitoring.com.pl, bo program natychmiast wysłano mi na maila wraz z instrukcją konfiguracji. Wszystko po polsku. Działa, jak zakładałem. Teraz ma wiele limitów ustawionych, chodzimy do psychologa. Jest kiepsko ogólnie, ale teraz kontrola rodzicielska to mój priorytet. Na rynku krajowym Mini Monitoring to chyba najprostsze rozwiązanie dla przeciętnego rodzica. Niech moja historia będzie dla Państwa przestrogą.

Gość gość
Moze pisze z jakims starym zboczencem

Gość gość
Takie gowniary trzeba sprawdzać . Hormony strasznie buzuja i nie wiedza co robia i rodzicow wtedy nienawidza