Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy na wychowawczym moge byc zatrudniona w 2 firmie

Polecane posty

Gość gość

jestem na wychowawczym, na stałe zatrudniona na umowę na czas nieokreślony. umówiłam się z pracodawcą że po 3 latach wych. rezygnuję- kończymy współpracę (on zatrudnił już swoją bratanicę na moje miejsce). do końca wych. zostało mi jeszcze 2 lata, ale znajomy chce mnie zatrudnić na 1/2 etatu (praca w domu), wiec mam szansę sobie troszkę dorobić. czy mogę być zatrudniona w 2 firmach (1- umowa o prace na czas nieokreśl. i 2 umowa o prace na 1/2 etatu).

Gość gość
Możesz, ja mam w jednej umowę na nieokreślony pełny etat i w drugiej pół etatu, pierwsza 6-14, druga 15-19 poza miejscem zamieszkania Bedac na wychowawczym i nie będąc jeszcze w drugiej firmie zatrudniona mialam rodzinne i dodatek do wychowawczego- jak mnie zatrudnili w drugiej to trochę się musiałam potlumaczyc przed paniami z mopsu, że nie koliduje mi to ze sprawowaniem opieki nad dzieckiem bo do 14.30 dzieckiem zajmuje się ja a potem ojciec, kryterium nie przekroczylam więc nie cofnęli mi świadczeń rodzinnych. I jeszcze mi się zdarzyło zajść e druga ciążę dużo szybciej niż planowałam więc e momencie gdy już szlam na zwolnienie przerwalam urlop wychowawczy w pierwszej firmie i mialam zasilek chorobowy z jednej i drugiej firmy, później tak samo roczny macierzyński. Po rocznym musiałam wybrać zaległy urlop wypoczynkowy w pierwszej firmie, z drugiej dostałam ekwiwalent za niewykorzystany urlop bo zrezygnowalam, dwojka maluchow i praca od rana do wieczora to jednak było za dużo, teraz cały czas pracuje w tej pierwszej Także śmiało, na 100% możesz mieć pracę na pół etstu na papiery ns wychowawczym, nawet nie musi być to praca w domu

Gość gość
to super, ale muszę mieć mniej niż cały etat tak? np 1/2 etatu? a to jak zaszłas w 2 ciążę to dostawałaś zasiłek chorobowy z dwóch firm? i macierzyński też?

Gość gość
taaa z dziesięciu u plus benefity z UK i Niemiec i hobolulu za jednyn razem.Co za pazera.

Gość gość
?jak też dołączam się do pytania

Gość Jakie to żenujące
Co za brednie tu piszesz..Pewnie dostaniesz dodatkowo jeszcze po 500zł. na każde dziecko od PIS. Pomarzyc dobra rzecz.GŁUPICH NIE SIEJĄ! Sami się rodzą😡

Gość gość
Tak dostawałam z dwóch- chorobowy i roczny macierzyński, tylko nie może być ten sam płatnik składek. Jeśli się pracuje to się dostaje, jak się na d***e siedzi to nie ma. Druga praca na wychowawczym musi być taka żeby nie uniemozliwiala osobistej opieki nad dzieckiem, nie wiem jaki jest max wymiar etatu ale wydaje mi się że pół etatu będzie idealnie, nie można np za granicę do pracy wyjechac

Gość gość
Chodzi o to że inaczej pierwszy pracodawca może cię odwołać z urlopu-jesli uzna że wykorzystujesz urlop niezgodnie z przeznaczeniem ale w Twojej sytuacji nie ma to miejsca Zwolnienie lekarskie musi być na dwóch drukach zus zla, na każdym dane innego zakładu pracy Nie możesz wziąć zwolnienia w jednej a chodzić do drugiej, zwolnienie to zwolnienie, nie pracujesz, jak masz jeszcze jakieś pytania to pisz

Gość gość
no tak jestem zatrudniona w 2 firmach. w 1 umowa na czas nieokreśl. a w 2 umowa o prace ale na 1/2 etatu, zachodzę w ciążę i daję L4 1 i 2 pracodawcy tak?

Gość gość
??

Gość gość
też chciałabym wiedzieć, a czy można mieć umowę zlecenie?

Gość gość
Lekarz musi ci wypisać dwa druki zus zla, na jednym druku jedna firmę, na drugim druga, taki sam okres zwolnienia chyba musi być, doczytajcie trochę w necie Co do zlecenia wydaje mi się że tak jeśli płacisz te dobrowolna składkę chorobowa ale pewna nie jestem Jeśli umowa do porodu to dostajesz jeszcze roczny macierzynski, tylko nie nazywa się to urlop a zasilek