Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość weronikalew

dziecko budzi się często w nocyy z płaczem

Polecane posty

Gość weronikalew

Witam serdecznie. Mój problem związany jest z moją córeczką. Ma rok i 7 miesięcy i nadal budzi się w nocy na mleko. Próbowaliśmy ją odzwyczajac podając jej w nocy wodę, poskutkowało na tydzień, tak czy siak budziła co 4 godziny. Po tygodniu był płacz i budzenie nawet co godzinę. Od kilku tygodni znów dostaje w nocy mleko. Wcześniej dostawała mleczko i od razu zasypiala. Teraz budzi się z rykiem i nie zdążę nawet dojść do kuchni a już muszę wracać bo boję się ze za bardzo się rozbudzi. Dziecko nie odczuwa stresu, w czasie kiedy jestem w pracy zajmuje się nią babcia. Ma kontakt z dziećmi w podobnym wieku. Bardzo dużo czasu spędzamy z nią na dworzu. Dodam, że np. w niedzielę byliśmy z nią na basenie i tamtą nocke mimo wrażeń przespala lepiej niż dzisiejszą, mimo że wczoraj nie miała zapewnionych podobnych wrażeń. To budzenie się w nocy jest dla nas bardzo ciężkie ponieważ wstajemy do pracy już o 5. Dzisiaj w nocy od godziny 23 do 2 wstawalismy 4 razy, wtedy dostawala herbatę... Brakuje nam już sił... Czy ktoś wie czym może być spowodowane to budzenie? I jak oduczyć dziecka picia mleka w nocy? W ciągu dnia prawie nic nie je, bo w nocy nadrabia piciem mleka (Bebiko)

Gość gość
Zapewniać dziecku więcej wrażeń w ciągu dnia. Zmęczyć ją fizycznie. I karmić w dzień.

Gość weronikalew
Chodzimy z nią na spacery, place zabaw, dużo biega i nic ... Czasem mi się wydaje że im dłużej jest na dworze tym gorzej śpi. Jeść nie chce, na pytanie czy zje z mamą obiad krzywi się i mówi "nie"...