Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MaggieMagMag

Zaczynam opalanie

Polecane posty

Gość MaggieMagMag

Hej dziewczyny, co mogłybyście mi polecić na mega wrażliwą i białą skórę? Jak zacząć się opalać aby się nie spalić i ile czasu dziennie spędzać na słońcu? Nie jestem pewna, czy kupilam dobry filtr tj. 30. I dziś spędziłam godzinę na słońcu. Jutro też mam zamiar. Pytam dlatego, że co roku spalam się na raka i dwa tygodnie z życia wyjęte przez moje ekscesy ze słońcem. Pozdrawiam :)

Gość gość
Jeżeli masz bardzo jasną i wrażliwą to na początek 50 i po opaleniu można zmniejszyć filtr . 30 to też wysoka ochrona , ale na początek 30 min opalania wystarczy i stopniowo zwiększać . Warto sobie kupić betacaroten i zażywać tak z miesiąc przed opalaniem .

Gość gośćpoetka90
Popytaj w aptece o krem z mocnym filtrem, w moim mieście zachodzę zazwyczaj do całodobowych Kwiatów Polskich i tam mi pomagają wybrać najodpowiedniejszy dla mnie. Mieszkam w Zgierzu. Pozdrawiam Cię ciepło!

Gość MaggieMagMag
Dziękuję bardzo za rady dziewczyny! Ściskam

30 powinna wystarczyć i faktycznie po kilka minut powinno wystarczyć A jak bardzo Ci zależy na ładnej opaleniznie, to spróbuj samoopalaczy, ja używam z st.moriz i specjalnej rekawicy do aplikacji. Na pewno jest to bezpieczniejsze

Gość Mirq
A co to za firma? Bo nie znam. Szukam czegoś co nie zostawia smug bo idę na wesele..

Widzę ten sam problem co u mnie;) na początek opalaj się po kilka - kilkanaście minut nie w czasie największego słońca, filtr 30 to minimum na początek;)

Gość MaggieMagMag
Dziewczyny opalałam się takim trybem: 1 dzień - filtr 30, czas- 2h 2 dzień - 30 min bez filtra; 1.5h z filtrem 3 dzień - 30 min bez filtra; 1.5h z filtrem Skóra jest bez oparzeń i jakby musnieta słońcem. Planuję kupić krem z mniejszym filtrem.

Nie mam godnego polecenia kremu do ciała, bo według mnie one nie różnią się zbytnio. Najważniejszy jest dla mnie krem do ochrony twarzy, to w końcu na niej najszybciej widać zmarszczki i przebarwienia od słońca. Od paru ładnych lat używam krem z Vichy: http://www.e-zikodermo.pl/vichy-ideal-soleil-spf50-zel-do-twarzy-50ml,26024.html. Koniecznie filtr 50! Nie można bagatelizować wpływu słońca na nasżą skórę. Jak chcecie mieć ładny odcień twarzy to uzywajcie podkładów albo kremów brązujących, nie maltretujmy naszej cery :)