Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

proteza nogi

Polecane posty

Gość gość

Witam mam pytanie do ludzi którzy są bądź wiedzą coś w temacie protez konczyny dolnej. Sprawa jest taka spotkałam starego przyjaciela mojego nieżyjącego już taty w grudniu miał amputowaną nogę powyżej kolana. Mimo iż facet jest kolo 60 nie załamał się dostał protezę która niestety nie zgina się w kolanie i ciężko mu się z nią poruszać poprostu kłoda. Czy znacie moze jakies fundacje czy cos w tym stylu które mogłyby mu pomóc w kupnie jakiegoś lepszego jak on to mówi osprzętu. Niestety polska służba zdrowia nie udziela ludzia potrzebującym informacji na temat gdzie szukac pomocy w takiej sytuacji dla nich sprawa jest prosta jest stary na cholerę mu lepsza noga. Bardzo mi zależy żeby chociaż tak mu pomóc bo jest cudownym człowiekiem

Gość gośćula
mam znajomego który ma protezę ,równiez powyżej kolana ale sie zgina , dostał na nfz około 6 lat temu ,ale to facet po 30 Nie wiem jak Ci /pomóc ,moze zrób zrzute na fejsie albo zobacz na zrzutka.pl i tam zrób akcje?

Gość gość
Bardzo dziękuję za odpowiedź i podpowiedź :) bardzo chciałabym mu jakoś pomóc może uda sie coś zorganizować znalazłam również fundację Jaśka Meli podobno nie ma ograniczenia wiekowego. Jeżeli ktoś jeszcze ma jakieś pomysły bardzo proszę o pomoc. Niestety wydaje mi się że jego wiek może w większości wypadków stanowić problem ale chyba każdemu należy sie godne życie

Gość gość
Tylko w tym chorym kraju człowiek po 60tce jest stary i może już kłaść się do trumny :O

Gość małagonia_
Niestety nie wiem, gdzie można by się udać w tej sprawie.. Ale może zorganizować jakiś kiermasz czy coś? I może udałoby się złożyć odpowiednią sumę pieniędzy. Z tego, co wiem, to tu np. mają różnego rodzaju protezy http://www.ortopedyka.pl/oferta/ . Widzę, że są też takie zginające się w kolanach.