Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lalalalalal666

odepchnięte dziecko

Polecane posty

Gość lalalalalal666

Mieszkam razem z bratem w jednym domu. Brat ma córke i ja mam córkę.Zawsze się dziewczynki razem bawiły i nie było problemu... dopóki do brata córki przyjechała na wakacje kuzynka... moja córka zostala odepchięta przez brata córkę. az serce się kraje... co byscie zrobily?

to dość częsty problem ja mam syna i córkę którzy żyć bez siebie nie potrafią, a jak przychodzi do jednego z nich koleżanka/kolega to drugie jest zepchnięte na bok uważam z paroletniej obserwacji że nie ma co na siłę wpychać odepchnięte dziecko do grupy gdzie go nie chcą niech nacieszą się np parę godz czy jeden dzień sobą i np wieczorem można porozmawiać z córką brata o tym że Twoja córka czuje się smutno i nie ma się z kim bawić i zapytać czy jest możliwość bawienia się razem jednak nic na siłę u nas parę razy poskutkowały takie rozmowy chociaż i tak do odrzucenia często i gęsto dochodzi bo syn i córka mają wielu znajomych (9 i 6 alt), ale trwa to już b krórko - np godzinkę i wszyscy razem się już bawią

Gość gość
ile mają lat?

Gość gość
kobiety daajcie wy spokoj!!! dzieci zawsze tak się zachowywaly i nie ma co na sile wpychać twojej corki w towarzystwo pozostałych dziewczynek bo tylko pogorszychc sprawę. Nie ma co zmuszać dziewczynki do bawienia się z twoją bo na sile i pod przymusem nic z tego dobrego nie wyjdzie. Przyjechala kuzynka, bratanica musi się nacieszyć obecnoscia kuzynki, twoją ma NA CO DZIEN, dla niej kuzynka to żadna codzienna towarzszka. Daj spokoj. A ty już w ryk wpdasz, serce ci się kraje jakby twoja corka miała raka mózgu, weź się opanuj z ta histeria Nie wciskaj corki na sile, takie dolaczanie kogos kto jest odepchnięty jeszcze bardziej pogorszy sprawe

Gość Tasmanska
dla mnie to jest niepojęte ze uczysz dziecko ze jest pępkiem swiata i zawsze jak i każdy musi skupiać caly czas na niej uwagę. Przyjechalo inne dziecko w gości, twoja corka spadla z pedestalu a tobie serce się kraje , no załosne. Nie rob z corki gwiazdeczki, nie zawsze będzie nr 1 , trochę pokory kobieto. Dlaczego w tak glupi sposób wychowując ucząc dziecko ze wszysyko w okol niej ma się krecic? weź się opanuj. Kuzynka przyjechala w odwiedziny i brata corka woli skupia cuwage teraz na kuzynce, twoją ma na co dzień . A rozkapryszona gwiazda nie zawsze będzie swiecic jak jej się wydaje. Co ty chcesz zrobić? jeczyc i rozkazywać dzieciakom ,aby twoje dziecko jak wcześniej było uważane za pepke swiata? ogarnij się. Kuzynka jak widać to żadna codzienność, twoja jest codziennością dla bratanicy , wiec zejdz na ziemie i przestan rozpaczać Jak ja nie cierpie takuch rozpusczonych lalun jak twoja corka i ty jako matka nie ejstes lepsza. ktoś smie zwracać uwagę na inna kolezanke/ kuzynke i już matka afere robi

Gość gość
bez przesady..skad ta nienawisc w postach? autorko rozumiem cie i twoje intencje0chcesz dobrze dla dziecka-ale dobrze dla niego bedzie jesli pozwolisz dzieciom samodzielnie decydowac, takie rzeczy sie zdarzaja w koleżeństwie/kuzynostwie- muszą sobie same z tym poradzic, dorosli nie powinni ingerowac w relacje, moze córka ma jeszcze jakies kolezanki które np mogłaby zaprosci albo do których pójsc w tym samym czasie-albo na plac zabaw? na pewno nie wchodziłabym w relacje miedzy dziewczynkami-raczej starala sie dostarczyc swojemu dziecku okazji do poszukania znajomych gdzie indziej moze wyjscie na basen?