Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mój dylemat

Polecane posty

Gość gość

W maju zgineli jej rodzice, straszna tragedia, kogo by to nie zdolowalo. Jest jedynaczka, zostala praktycznie sama, ja jestem od ponad 2 lat za granica, mamy planyotworzyc wlasna dzilalnosc a do tego trzeba kasy. Chcialbym przynajmniej przesiedziec tu jeszcze do konca roku ale ona bardzo nalega zebym wrocil, nie mam juz argumentow zeby ja przekonac, zeby jeszcze te pol roku wytrzymala, zamieszkala u moich rodzicow, zeby nie byla sama. Wiem co przezywa a mnie glupio ze dla mnie mamona wazniejsza. Chcialbym wystartowac bez dlugow, jak sie nie uda to przynajmniej nie mielibysmy zobowiazan a zdrugiej strony wiem w jakiej ona jest sytuacji. Ciezko mi, nie wiem co zrobic.

Gość gość
Jak mogles w takiej sytuacji zostawic dziewczyne sama ? Pieprzony materialista.

Gość gość
typowy facet

Gość gość
no, masz dylemat, ale jak przyjedziesz teraz, to wcale wam lepiej nie będzie. będą dalej długi. prawda jest taka, że to ona musi opłakać tę stratę. zaproponowałeś jej mieszkanie z rodzicami. nie chce. to poradź jej żeby do nich chociaż przychodziła i z nimi rozmawiała. pół roku to nie jest długo. zarób tak, żebyś nie martwił się o waszą przyszłość, a do niej telefonuj, pisz.

Gość gość
Ona chce mnie miec przy sobie, jestem jej potrzebny, teraz. Przynajmniej kilka m-cy a potem znow moglbym wyjechac. Tylko jak ja teraz zjade to potem nie bedzie mi sie chcialo, to raz, dwa, czy dostane potem ten job.

Gość gość
Wróć do niej. Jeśli teraz zawalisz to pewnych spraw już nie cofniesz. Jak poczuje,że nie może na Ciebie liczyć teraz to nigdy Ci nie zaufa. Kasa to tylko kasa dzisiaj jest jutro nie ma.

Gość gość
Jestem po rozmowie z szefowa. Zaskoczyla mnie, nie spodziewalem sie takiej otwartosci po niej. Zaproponowala mi urlop bezplatny (mozliwy do 6 m-cy) ale prosila zebym od 1-go grudnia znowu zaczal, wiadomo, adwent, swieta, pieklo na ziemi. Zadzwonilem do mojej, nie widzi problemu, w grudniu ona wezmie urlop i przyjedzie ze mna. Wlasnie czekam na decyzje, ona byla wczoraj dobrej mysli, skoro mi daja bezplatny urlop, dlaczego ona mialaby nie dostac 2-3 m-ce. Zobaczymy jak to w Polsce jest, ja jestem bardzo zaskoczony postawa mojej szefowej, rozmawialismy na prawde szczerze, wylozylem jej kawe na lawe, chyba zrozumiala moja (nasza) sytuacje i znalazla najlepsze rozwiazanie. Jestem pelen podziwu, nie spodziewalem sie takiego rozwoju sytuacji.

Gość gość
Bo na zachodzie to sa ludzie a nie zazdrosne, wredne, podle, msciwe buraki jak w naszym Ciemnogrodzie.

Gość gość
To problem ci się sam rozwiązuje, masz szczęście, autorze.

Gość gość
Ja wiem czy to mozna nazwac szczesciem. Ona chce urzadzic to mieszkanie po swojemu (naszemu), jest w trakcie wyrzucania mebli, mnie to przerazilo, fakt, mamy teraz swoje lokum, jeden problem mniej ale tak pozbywac sie wszystkiego po rodzicach, bardzo ich lubilem, ciarki mi po polecach chodza jak slucham co ona robi. Chce nowe meble do pokoju, nowa sypialnie no i kuchnie tez. Nie wiem czy to dobrze. Druga sprawa, rozmawialem wczoraj tez z mama i powiedziala cos takiego: Myslisz powaznie, zrob cos, slub, przynajmniej bys sie zareczyl, na co ty jeszcze czekasz ? I co, mam teraz wyskoczyc jak Filip z konopii i sie iswiadczyc ? Wg mnie teraz to nieodpowiednia pora (mam na mysli zalobe).

Gość gość
Masz na prawdę poważne problemy. Spadaj stond.

Gość gość
Po to jest to forum, zeby pisac o problemach.