Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziecko z przerosnietym EGO

Polecane posty

Gość gość

wybaczcie tytul, nie wiedzialam jak zaczac. Mam syna piecioletniego, ktory jest egoistka/egocentrykiem. zawsze mial tzw ciezki charakter, zawsze staralismy sie reagowac, tlumaczyc, wychowywac. Rozumiem, ze dziecko duwletnie jest mocno skoncetrowane na sobei i pewnych rzeczy nie rozumie. Ale moje dziecie do dzisiaj wyrywa innym zabawki, zawsze ale to zawsze chce byc we wszytskim pierwszy i najlepszy, obraza sie z byle powodu. Jest madrym chlopcem a jednak tlumaczzenia nic nie daja, nie wynosi zadnych wnioskow. Boje sie, ze nie bedzie mial w przyszlosci kolegow , kolezanek.Zwyczajnie ciezko go lubic i bardzo mi przykro z tego powodu. Nie wiem jak mu pomoc ?

Gość gość
Pojdz do psychologa dzieciecego. Im szybciej, tym lepiej.

Gość gość
A tam, kiedyś dostanie pewnie w szkole wp*****l za takie zachowanie to się nauczy. Kwestia czasu...

Gość gość
Bylam u psychologa, ktory stwierdzil ze w jego wieku wszystko jest jeszcze w normie. Osobiscie uwazam, ze ma ze soba problemy

Gość gość
psycholog dziecięcy to ma swoje testy i wszystko jest dla niego w normie, niestety, ale jak chcesz mieć efekty, to musisz takiego pożal się boże specjalistę przymusić do dania ci dobrej rady

Gość gość
a w jaki sposob ty egzekwujesz dobre zachowanie? jak kazesz za zle zachowanie?