Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego cudzołożycie

Polecane posty

Gość gość

Dobrze wiecie ze to grzech. Wiec czemu uprawiacie sex pozamalzenski ? sex z przypadkowymi osobami taki bez milosci. Powinniscie sie wyspowiadac i poprawic sie.

Gość gość
coś ci sie pomyliło Cudzołóstwo – termin religijny oznaczający zdradę małżeńską, za którą uważany jest stosunek płciowy z cudzą żoną lub z cudzym mężem. Więc jeśli nie jestem żonaty a partnerka mężatką to cudzołóstwo nie jest :D Bo cudzołożyć można w cudzym łożu :D

Gość gość
Sex to nie grzech jeśli kochasz drugą osobę. Ja kocham. I nie zamierzam sie poprawiać. Chcę kochać i chcę być kochana.

Gość
A jak kupimy lozko na spolke, to juz jest nasze i wtedy nie cudzolozymy.

Gość gość
Cudzolostwo to takze sex bez malzenstwa. Czyli jesli masz dziewczyne i z nia uprawiasz sex to jest to grzech. Sex nie jest grzechem tylko w malzenstwie.

Gość gość
Sex jest dopelnieniem milosci ale tylko w malzenstwie. Czytajcie Biblie, tam wszystko jest napisane. To wlasnie przez sex pozamalzenski jest tyle cierpienia, zdrady, gwałty, niechciane ciaze, aborcje itp.

Gość le troll
o jezu :O

Gość gość
Polecam w takiej sytuacji pomoc tarocistki . Ja systematycznie korzystam w sprawach pracy, uczuciowych a nawet intymnych. Napisala mi o tym gdzie powinnam szukac pracy i znalazlam w tym miejscu o ktorym napisala.Odpowiada konkretnie na pytania i nie musze dlugo czekac na odpowiedzi. Maksymalnie do 24godzin. Jestem megazadowolona tarocistkasofii@wp.pl

Gość gość
to wymysł księży a nie biblii Nigdzie nie jest napisane, że seks bez małżeństwa jest grzechem No, może wyłącznie dla nich, bo są w celibacie i coś tam przysięgali. Więc skoro im nie wolno, to niech inni też nie korzystają :D Poza tym grzech ma to do siebie, że można sie wyspowiadać, odbyć pokutę i do nastepnego grzechu :D

Gość gość
wyspowiadac, odbyc pokute i nadal grzeszyc ? haha a gdzie mocne postanowienie poprawy ? wtedy taka spowiedz jest nic nie warta. A Bog patrzy.

Gość gość
no to niech patrzy :D To się podglądactwo nazywa :)

Gość gość
I bedziecie musieli kiedys zaplacic za te grzechy. Zrozumiecie wtedy ze nie oplacalo sie grzeszyc.

Gość gość
Dlaczego żoanci stąd szukają na seks?

Gość gość
według koscioła seks po cywilnym też jest grzechem. Czyli jak nie dasz kasy proboszczowi to grzech, a jak dasz to już nie :D I tu jest właśnie, że za "grzech" trzeba zapłacić :D

Gość Mezata zamość
Ją cudzołożę bo mojemu mężowi odbija się sadzonym jajkiem podczas gry wstępnej

Gość gość
A tam. Ja jestem ateistka, moj facet tez. Po apostazji obydwoje - nie cudzolożymy :D Bo religie mamy w d***e :D

Gość gość
Autorko/ autorze Idz się wyspowiadaj , bo już zgrzeszyłaś pisząc na tym poniekąd grzesznym forum

Gość gość
na którymś soborze ustalono znaczenie cudzołóstwa jako seksu pozamałżeńskiego zanim to zmieniono, chodziło o to właśnie, żeby nie gzić się z cudzym mężem lub żoną kmiotki

Gość gość
Nie uprawialam nigdy seksu z przypadkowymi osobami, jedynie w długich związkach. Nigdy nie cudzolozylam bo nikogo nie zdradzalam a sęk uprawialam jako dopełnienie miłości a nie sport lub obowiązek malzenski. Teraz jestem mężatką i tez nie cudzoloze bo nikogo nie zdradzam. A zamiast sluchac księdza na ambonie wole skupić sie na samym Bogu, który o seksie przedmałżeńskim nie wspominal.

Gość gość
ale wiesz ksiądz nie pobłogosławił twoich narządów płciowych bez czary mary to GRZESZYSZszszszsz

Gość gość
A to spoko czyli Bog pozwala na sex z zwiazku tak ?

Gość gość
Nie pozwala tylko prokreacja