Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wyjazd z niemowlakiem

Polecane posty

Gość gość

Za miesiac jade z 5miesiecznym dzieckiem do polski samochodem, planuje wyjechac na wieczor.W co ubrac dziecko, co sie moze przydac w drodze oprocz podstawowych rzeczy?Jak czesto robic przerwy?dziecko w domu przesypia cala noc i mysle ze to samo bedzie w samochodzie.

Gość gość
brak wiedzy a pchanie się z niemowlakiem...

Gość gość
Jak nie masz nic ciekwego do powiedzenia to nie pisz, najwazniejsze rzeczy ustalilam z pediatra.Chce wiedziec jak to wyglada w praktyce...Nie jechalas z dzieckiem, lub nie masz nic ciekawego do powiedzenia to nie pisz :)

Gość gość
A skąd jedziesz do Polski?

Gość gość
Ja tez jade +/- za miesiac z maluchem i jesli chodzi o postoje to co 2h jak dziecko nie spi ale to pewnie juz wiesz, a co do ubrania to chyba w samym body jak bedzie taka pogoda jak teraz :)

Gość gość
Jade z niemiec.

Gość gość
My na podróż +-5-6h robiliśmy z niemowlakiem tak: Przed karmienie, zmiana pieluchy. W drodze zatrzymywaliśmy się tylko wtedy, gdy trzeba było zmienić pieluchę lub mała chciała jeść (płakała I nie spała). W innych sytuacjach jechaliśmy, bo młoda od razu usypiała po wsadzeniu jej w fotelik samochodowy :) Jeżdzilismy o róznych porach roku: w lato, jak sa takie upały jechała w samej pieluszce i bluzeczce z krotkim rękawkiem + na fotelik kładłam pieluchę tetrową/flanelową, żeby nie ocierała się gołym ciapłkiem o ten materiał fotelikowy. Obowiązkowo zabezpieczałam okno, żeby się nie grzała od szyby. W torbie oprócz zabawek miałam pieluchę na zmianę, spodenki/body/sweterek (dojezdzalismy z reguly na wiecżór/noc). Jak była starsza, to w butli soczek, herbatka.

Gość gość
dzieki :)

Gość gość
Ale Co Ty chcesz wiedzieć? Ile h będziesz jechać? Wez pieluchy, jedzenie, ubranka na zmianę, jakies zabawki, wilgotne husteczki, ze dwie pieluchy tetrowe, kocyk, sudocrem czy co tam uzywasz, smoczek. Jak dziecko spi to niech spi, jak nie spi to ja robie postoje co 2,3 h. Nie znamy Twojego dziecka, nie wiemy, czy zabkuje. Niby nie ma glupich pytan ale Twoje jest :o

Gość gość
Co to znaczy z Niemiec do Polski? 10 km czy 1200?