Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

prywatny żłobek ile kosztuje

Polecane posty

Gość gość

mamy, ktorych dzieci chodzą do prywatnego żłobka napiszcie proszę ile mniej więcej wynoszą miesięczne opłaty za taką usługę

Gość gość
W jakim mieście? To bardzo istotne. Ja płaciłam 1500 za pobyt dziecka do 8 godzin dziennie. Warszawa.

Gość gość
w poznaniu 800 zł - ale z dofinansowaniem miasta

Gość gość
To jest dopiero tragedia oddać dziecko do żłoba. Po co wam te dzieci?

Gość gość
600 zł czesne + 10 zł dziennie za wyżywienie czyli razem ponad 800 zł Kielce

Gość gość
U nas 600zl ale z dofinansowaniem miasta albo 900zl bez. Plus wyżywienie we własnym zakresie albo catering 10zl dziennie. To w Katowicach.

Gość gość
W Krakowie płacę za żłobek córki teraz 499zł (dodatkowo catering), bo do końca roku połowę dopłaca miasto. Bez dofinansowania cena żłobka to 899zł.

Gość gość
żlobek to czasem koniecznośc, czasem świadomy wybór. sama wyslałam dziecko do grupy żłobkowej w Puchatku ze względu na pracę, bardzo chce do niej wrócic bo wiem ze jeśli dluzej będę siedziała w domu to już mogę nie mieć do czego wracać w firmie....

Gość gość
Po prostu wkurzają mnie mamuśki które głupio pytają, po co wam te dzieci, jak je oddajcie do żłobka.... Idą do żłobka po to że by na nie zarobić!!!! To co dzieci mogą mieć tylko te których mężowie zarabiają 10000 netto???? jak można tak oceniać!!!! my z mężem biedy nie klepiemy, ale mamy kredyt na mieszkanie ( no nie każdy w spadku po babci mieszkanie dostaje) mamy dwójkę dzieci, ja za dwa tyg rodze trzecie.... I sorry bambino, za rok idę do pracy... Tym razem z dzieckiem zostanie moja mama, bo już idzie na emeryturę, ale gdy 5 lat temu rodziłam, córka poszła razem ze mną do żłobka ( ja nim zarządzalam)... Nie stać mnie na siedzenie w domu 3 lat, a i nie chce...córka dzięki żłobkowi super sie rozwijała, nie siedziała tam cały dzień ( 7 godz), a dzięki temu mogliśmy z mężem normalnie funkcjonować.... A poza tym ja nie wypadłam z runku, zrobiłam dodatkowe kursy, obroniłam nauczyciela mianowanego... Te czasy że żłobek to same zło minęły... A do tych kwok co oceniają że te co idą do pracy są złe: jak wasi mezusiowie zachowują, coś im się stanie, to kto was utrzyma? Wy? Nigdy nie pracujące, bez doświadczenia, kwalifikacji????... Dopiero będzie problem, i wtedy dopiero was na te wasze dzieci będzie stać.

Gość gość
Różnie kosztują te płatne żłobki. Ja płacę 1200 - Żłobek Małe Skrzaty Warszawa- ale jestem zadowolona, bo za tą cenę moje dziecko ma kompleksową opiekę i profesjonalne opiekunki, które się nim zajmują. Sporo zajęć, dobre jedzenie, warunki lokalowe znakomite.

Gość gość
matko jakie ceny, za granica placi sie 250 euro maximum przy najwyzszej stawce zarobkowej, przy jednym dziecku, kazde nastepne to mniejsze oplaty.