Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nnaa

jak na cere ma dzialac kwas hialuronowy i kolagen

Polecane posty

Gość nnaa

hej, kupilam sobie ostatnio kwas h. i kolagen naturalny. jedno uzywam na noc drugie na dzien pod krem. i zauważyłam, ze po tych kosmetykach odczuwam "sciągniecie" cos w rodzaju jakby cera byla odwodniona, wysuszona. dla odmiany nakladajac sam krem bez kwasu lub kolagenu nie odczuwam zadnego sciagniecia, dyskomfortu. czy tak powinno byc?

Gość gość
kwas podraznia skore. prawidlowa reakcja. trzeba dodatkowo nawilzac twarz

Gość nnaa
podraznia? skoro tak to jest sens go uzywac? myslalam, ze raczej naprawia, nawilza, wygladza:)

Gość gość
na skóre trzeba działać od środka, zdrowo się odzywiać (owoce, warzywa, zero cukru, pieczonej mąki), smarowanie się chemią jest bezsensu, to oszustwo koncernow kosmetycznych że te kremy dzialają cuda. To jest podobna mafia jak przemysl farmaceutyczny, leki też nie pomagają ludziom, liczy się kasa.

Gość gość
alez naprawi skore. tylko,ze czysty kwas jest w wiekszym stezeniu niz np w kremie. przeciez jak sama nazwa wskazuje kwas wypala. A jesli jest w wyzszym stezeniu przez kilka dni bedzie podraznial skore zeby ja oczyscic. poczytaj na blogach. ja uzywam kwasu migdalowego i azalinowego i w stezeniu ten drugi 20% i bardzo piekla mnie twarz. po kilku miesiacach cere mam piekna. Wart te kilka dni sie przemeczyc i przezyc wysyp by cieszyc sie zdrowa i napieta skora.

Gość gość
do szkoły w ogóle chodziła czy pod górkę było? smarowanie twarzy kolagenem jest tyle samo warte co smarowanie jej wodą. Skóra jest tak zbudowana, że wniknąć przez nią nic nie może, po to właśnie jest! Ludzie myślcie logicznie! Zwykły krem dla dzieci bez parabenów zrobi wam lepiej niż kremy za dziesiątki czy setki złotych!

Gość nnaa
do gosc z 13.09- wobec tego w jakim stężeniu kwas najlepiej bedzie dzialal? mam taki 2%

Gość gość
jesli to jest Twoja pierwsza przygoda z kwasami to taki na poczatek wystarczy. MAsz uczucie sciagniecia wiec moze smaruj sie na zmiane kwasem i kolagenem raz dziennie,a na wieczor tylko krem zeby zregenerowac skore. Nawilzenie jest bardzo wazne jesli maja byc efekty. Z czasem kupuj coraz wieksze stezenie,az dojdziesz np do 15%.(czyli np. nastepny wez 5%). No i filtr przeciwsloneczny. A no i najwazniejsze nie zniechecaj sie jak po 2tyg nie zobaczysz efektu. NA to potzreba duzo wiecej czasu. Aha no i nie wiem czy hialulor mozna stosowac latem

Gość gość
k***a kwas hialuronowy to nie jest kwas tylko glikozaminoglikan. to tylko nazwa wiec nie wypala skóry.........

Gość gość
naturalnie występują w skórze, stosowanie go na twarz działa jak okluzja, czyli zmniejsza się przeznaskórkowa utrata wody. raczej się nie wchłania ponieważ to za duża cząteczka, chyba że podany w formie iniekcji.

Gość maggie705
Najlepiej działa kolagen i kwas w kremie o dobrym stężeniu i z większą ilością składników odżywczych tak jak ten: http://www.kodymody.com/pl/kosmetyki , ponieważ same te składniki nie dadzą takiego rezultatu dobrego.

Gość beraa

Jestem zwolenniczką naturalnych terapii. To jeden z najlepszych kremów z kwasem hialuronowym https://e-naturalne.pl/pl/p/Eye-up-Lift-Gel-Liftingujacy-zel-pod-oczy-mrozone-czerwone-winogrona%2C-kwas-hialuronowy%2C-woda-morska-glebinowa/1162 . Często go nawet widziałam w warszawskich salonach medycyny estetycznej. Mocno łagodzące działanie. Jak masz czerwoną twarz z różnych powodów to warto się zainteresować.