Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problem z umysłem

Polecane posty

Gość gość

Witam. Około 2 lat temu zauważyłem u siebie problemy z umysłem, mianowicie mam problemy z pamięcią, mój umysł pracuj***ardzo wolno, jeśli coś pisze tak jak teraz to potrafię się wyrazić ładnie składniowo czy elokwentnie, ale jeśli z kimś rozmawiam to się jąkam, zapominam wielu wyrazów, nie potrafie wyrazić emocji, brakuje mi słów, ciężko mi wyrazić to co myśle, czuje się jakiś otępiały. Zacząłem wtedy nad sobą pracować, czytać książki, słuchać muzyki, czytać wiele różnych tematów i ciekawostek ale to mi nie pomaga, jeśli naucze się czegoś, coś przeczytam, to po miesiącu o tym całkowicie zapominam, zupełnie jak by u mnie pamięć nie działała. Do tego jak już wspomniałem mój umysł działa bardzo wolno, opowiedzieć jakąś historie w gronie znajomych albo zarzucić ciętą ripostę z mojej strony to cud. Do tego brak mi pewności siebie i charyzmy. Już nie wiem co mam ze sobą robić, bo żadne ćwiczenia umysłowe nie pomagają. Jakies pomysly? moze wy jakoś sobie z tym poradziliscie ?

Gość gość
Jaka masz dietę? Jesz dużo cukru i fast foodów, węglowodanów prostych?

Gość gość
a tarczycę sprawdzałeś?

Gość gość
nie jem fastfoodów, cwicze 4 lata na silowni i od okolo 2 lat odzywiam sie zdrowo, a odnośnie tarczycy to nie mam pojęcia. Moja mama ma niedoczynność, a co ma tarczyca z tym wspólnego ?

Gość gość
No tak się składa, że tarczyca ma wiele z tym wspólnego, często przy niedoczynności tarczycy mogą się pojawiać problemy ze skupieniem oraz pracą. Na pewno tutaj przyda się wybranie na badanie hormonu tarczycy a może też skorzystac i wybrać się na szkolenie technik pamięciowych (http://neurostyk.pl/)? Może wspomoże pamięc dodatkowo.