Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

SKIEROWANIE Z URZEDU PRACY

Polecane posty

Gość gość

Witam, Mam taki problem (pytanie). Dostałam skierowanie z urzedu pracy do pracy. Ale nie chce pracowac w tym zakladzie pracy. I jak powiedziec pracodawcy ze nie chce u niego pracowac. A żeby pracodawca tak napisał żeby mnie nie wyrzucili z urzędu pracy. Skierowanie mam przynieść w poniedziałek, a we wtorek mam umówiona rozmowę kwalifikacyjną u innego pracowacy (znalezionego na własną rękę).

Gość gość
Masz prawo odmowić 3 razy a najlepiej powiedz swojemu opiekunowi z UP ,że znalazłaś prace sama

Gość gość
Musi mieć dobre uzasadnienie na skierowaniu od pracodawcy, bo inaczej ja wywala.

Gość gość
zrób z siebie debila przed pracodawcą ze skierowania ,on od trazu skuma że nie chcesz robić i napisze "nie pasuje do profilu firmy" i gitara,ja miałam ze 20 skierowań na jakies g*******e prace,a na czarno pracowałam i dobry pieniadz był więc np przynosiłam cv z ortografami typu "licełum ogulnokształconce" stasz w biuże . Szłam na takie spotkanie jak fleja i udawałam że nie potrafie odp na pytania.

Gość gość
To urzędy pracy jeszcze dają jakieś oferty o.O Gdzie ty mieszkasz?

Gość gość
po dwóch latach znalazłam pracę ,wymarzoną ,na etat ,w zawodzie mieszkanie służbowe,auto ,lapek , miód malina ,a up kierował mnie na jakieś magazyny czy kasy w marketach

Gość gość
ja byłam zarejestrowana w krakowie i dawali ,w ciągu trzech lat okołu 20 skierowań ,ale same g****a ,z tragicznym dojazdem i za miskę ryzu. Daja najchętniej tym co mają zasiłek

Gość gość
A czy wypada pójść do pracodawcy i powiedzieć mu od razu żeby napisał ze nie odpowiada mu kandydat ??

Gość gość
nie wiem ,może sie wkurzyć ,ja ze dwa razy trafiłam na takiego co normalnie powiedział ,dobra kto chce robić to na prawo ,kto nie do kadr po odmowe i ci co nie chcieli dostawali odmowe typu "pomyłka w ofercie ,brak statusu niepełnosprawny"

Gość gość
Pracodawca ma jakieś wymagania prawda? Jak cię będzie pytał udawaj że jesteś głupia i nie wiesz o co chodzi. Np jak zapyta jak z dojazdem i czasem - powiedz że jeżdziś autobusem jednym , potem drugim i ze masz nadzieję że się nie spóźni. W ogóle to zależy od pracy i zakłady, podaj rodzaj pracy to ci DOSWIADCZENI udzelą rad. Moja koleżanka miała pracowac w hotelu jako soba dbająca o czystość to źle pościeliła łóżko, specjalnie, nie wytrała kurzu tu i ówdzie i jej nie chcieli :D

To zależy na kogo trafisz, ale większość pracodawców zwykle jest sceptycznie do tego nastawiona. Moim zdaniem powinnaś zgłosić do Urzędu Pracy, że znalazłaś coś na własną rękę, to że jesteś zarejestrowana w UP nie znaczy, że masz być zdatna tylko na ich oferty.

Gość gość
udawaj jakąś idiotkę

Gość gość
Tylko że skierowanie mam oddać w poniedziałek a we wtorek mam ta rozmowe o prace. a jeszcze nie wiem co z niej wyjdzie.

Gość gość
Ja akurat mam skierowanie na stanowisko recepcjonistka w hotelu, ktory jest polozony 2 km od mojej miejscowsci (kolo autostrady)

Gość gość
Podejdź do tego pracodawcy i udawaj że masz kilka nerwowych tików. Często proś by powtórzył pytanie i długo się zastanawiaj nad odpowiedzią wciąż męcząc się ze swoimi tikami Udawaj taką trochę nieudolną.

Gość gość
Triki nerwowe ?? Jakie są najlepsze ?? bo sama pierwszy raz slysze :D