Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czerniak czy kazda zmiana to rak?

Polecane posty

Gość gość

Poszukuję osób, które miały z tym styczność. Zauważyłam, że pieprzymy na plecach zmienił kolor. Jest on dość duży, ale był od zawsze i nigdy nie stwarzał problemów. Jestem umowiona na badanie u dermatologa, w poniedziałek zapisze się do chirurga onkologia. Czytam i płacze. Czy są tutaj osoby, u których były podobne objawy a jednak hmmm.... Nie bylo zbyt późno? Mam małe dziecko i tak bardzo się boję :(

Gość gość
Nie. A jak jest duży? Ja np. Mam czarnego na brzuchu 1 cm i sobie go rozwalilam i chodzilam z nim 7 lat i okazalo się że to nic takiego. Czasem zmieniaja kolor jak się nazbiera naskórek mnie na jednym cały czas wyrastają czarne kropki a potem odpadaja . No ale tylko dermatoskop ci prawde powie

Gość gość
Mysle, że to tak do cm. Może 0.7 cm. Ostatnio zauważyłam, że zmienił kolor na jaśniejszy. Jest na plecach i wiem od kiedy ta zmiana. Jestem umowiona na wizytę u chirurga onkologia, ale strasznie się boję. Rok temu w wakacje jak czytałam artykuł o czerniaku, pomyślałam sobie, że może pójdę tak po prostu się zbadać, ale małe dziecko, ciągle terapię i rehabilitację, wiec po prostu o tym zapomniałam :(

Gość gość
Może ci się wydaje że pojasnial

Gość gość
Ni wydaje mi się. Moja mama ostatnio rzuciła, że mam gp zakrywac bo pojasnial. Zauważyłam trochę wcześniej, ale nie zwracalam uwagi, no a potem zaczęłam myśleć i czytać i wpadłam w panikę. Często wpadam w panikę, ale teraz jest inaczej. Po prostu czuję, że muszę bo usunąć, że coś z tego będzie. Nigdy o tym nie myślałam, bo w rodzinie nikt na to nie chorował.

Gość gość
Nic Ci nie będzie. Gdyby był rozlany, wystający, swędzący to tak a tak to nie bój żaby:)

Gość gość
Jest wystający. Zawsze był. Zmienił kolor i chyba formę, tak jakby był większy Jeszcze.

Gość gość
Mój pieprzyk okazał się być brodawka

Gość gość
Możesz zawsze wrzucic zdjecie, bedzie latwiej ocenic.

Gość gość
Byłam u onkologia, powiedział, że brodawka

Gość gość
No widzisz

Gość babalbinka
Zawsze w przypadku podejrzanych zmian skórnych trzeba skonsultować sie z dermatologiem. Ja mam wizyte za tydzień tu http://medichouse.pl/specjalista/dermatolog/ bo słyszałam że pracują tu specjaliści wysokiej klasy. Poza tym mają nowoczesny sprzęt. Myslę że najlepszy dermatolog w Warszawie powie mi ze zmiana na skórze która mam nie jest groźna.