Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kawa przy kp

Polecane posty

Gość gość

Odważyła się któraś z Was? Jak dziecko to zniosło?

Gość gość
Ja normalnie pije jedna kawe dziennie i nic sie nie dzieje, nie popadajmy w przesade...

Gość gość
Ja piję od czasu, gdy dziecko skończyło ok. 2 albo 3 mies. Jedna dziennie, z mleczkiem. Nie zauważyłam różnicy w porównaniu z dniami, kiedy nie piłam.

Gość gość
Kofeina podobno odkłada się w organiźmie dziecka, bo jej nie trawi. Wyczytałam to w kilku artykułach, ale nie pisali nic o skutkach.

Gość gość
Kubę 2 filiżaki dziennie, białej.

Gość gość
napijcie sie jednak kawy inki z mlekiem a najlepiej z mlekiem owisianym nie zawiera laktozy jest dobre, s a tez mleka sojowe i ryzowe pyszne, a kawa inka jest najzdrowsza pomaga trawic, nie ma zaprać po niej, jest smaczna, bo teraz dodają do niej smaczne rzeczy, dzieci od 3 roku zycia powinny pic kawę zbozową a kobiety w ciązy i karmiace też ja pije codziennie i na zwykła kawe poczekam jak skończe karmić wtedy pojde sobie do kawiarni i zamówię przepyszna kawe, odbije sobie to co teraz że sie jakoś tam poświecam dla dziecka, ale to naprawde nie jest trudne pic inke a odmówic sobie zwyłkej to naprawde zdrowe dla dzidziusiów waszych nie jest

Gość gość
ja kocham smak kawy i zadna inka nie potrafi mi jej zastapic. po porodzie wytrzymslam bez kawy 3 miesiace, bo wtedy dziecko ma najslabszy uklad trawienny i kawa rzeczywiscie moglaby zaszkodzic. teraz pije jedna dziennie, slaba z mlekiem, w taki sposob zeby po wypiciu jak najdluzsza byla przerwa na karmienie. uwielbiam moment kiedy dziecko ucina sobie drzemke a ja moge z ciasteczkiem i kawa usiasc na chwile przed ksiazka ;)

Gość gość
Dla mnie Inka to żaden zamiennik, bo mi nie chodzi o smak (tego jestem w stanie bez problemu sobie odmówić), ale o to, jak działa na mnie. Muszę mieć widocznie problem ze zbyt słabym ciśnieniem. Narazie jestem jeszcze w ciąży i staram się nie pić, ale są sytuacje kiedy nie daję rady bez: jak jeszcze pracowałam, albo kiedy ogarnia mnie niesamowita senność, a jest coś pilnego do zrobienia. Myślałam, że jak odstawię kawę w ciąży, to nauczę się funkcjonować bez niej i owszem, jest poprawa, ale niezbyt wielka. Przy karmienieniu postaram się przetrwać pierwsze miesiące zupełnie bez, i ta będę mieć naturalny budzik ;)

Gość Iga_v
Slaba kawa raz dziennie ci nie zaszkodzi:D