Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość perversjv

Wpływ środków uspokajających na antykoncepcję

Polecane posty

Gość perversjv

Witam, otóż mam taki problem: Tabletki antykoncepcyjne Teenia biorę od 4 miesięcy. Wszystko było dobrze, żadnych pominiętych tabletek. Ostatnio, w 16 dniu cyklu razem z tabletką wzięłam proszek na uspokojenie (Hydroxyzinum VP 10mg) przed egzaminem. Pierwszy raz brałam tego typu tabletkę. Następnego dnia pojawiło się plamienie, trwało ok 3 dni. Tabletki anty nadal biorę, od jutra zaczynam 7-dniową przerwę. Chciałabym spytać, co mogło oznaczać to plamienie i czy antykoncepcja została zachowana. Z góry dziękuję :)

Gość gość
a jakie tabletki brałaś? Ja jedynie takie coś miałam po mercilonie. Ale brałam coś na bazie psychotropów stylu prozac. Przy każdym innym stosowaniu jakichkolwiek innych środków typu logest, diane35 nie było żadnych problemów. Przeczytaj sobie, wg mnie najlepsze jest diane bo są neutralne dla wszelkich innych tabsów - http://tabletkiantykoncepcyjne.com.pl/diane-35-dianette.html

Gość gość
Hydroxizinum nie wpływa na skuteczność tabletek antykoncepcyjnych. Plamienia czasami się zdarzają, zwłaszcza na początku przyjmowania tabletek. Jeśli będą się powtarzać wówczas skonsultuj to z lekarzem.