Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mogę być w ciąży?

Polecane posty

Gość gość

uprawiałam seks z chłopakiem 7, 11 i 18 dnia cyklu, za każdym razem bez zabezpieczenia, ale był to stosunek przerywany, nie było wytrysku w środku. dzisiaj mam 40 dzień cyklu a okresu nadal nie widać. czuję czasem pobolewanie w dole brzucha i bolesność piersi (tak jak przed okresem), ale samego okresu nie ma. moje ostatnie cykle to 29, 31, 27, 32, 30, 29 dni. czy możliwe jest abym była w ciąży? wykonam test ciążowy, bo tylko on może dać odpowiedź w tej sytuacji, ale teraz nie mam takiej możliwości dlatego proszę o opinie. dodam, że ubiegły miesiąc był dla mnie bardzo męczący,chorowałam na przeziębienie, miałam dużo stresów, ciągłe nerwy, w maju zdawałam też matury. piszę o tym, bo czytałam, że to może być przyczyną spóźnienia okresu. śluz mam gęsty i biały. co myślicie? proszę o rozsądne odpowiedzi.

Gość gość
up

Gość gość
mialam identycznie nawet sluz taki i takie opoznienie. nie jestes w ciazy. i pamietaj ze do ciazy trzeba wytrysku. sperma na dloni jest nic niewarta bo plemniki szybko gina na powietrzu a w preejakulacie sa malo zywotne i bardzo ich malo. panikujesz i masz wszystkie objawy przed okresem

Gość gość
i jak było w Twoim przypadku, kiedy dostałaś okresu? panikuję, ale wiesz jak to jest w strachu. poza tym, nigdy okres nie spóźniał mi się aż tak długo..

Gość gość
up

Gość gość
tak, możesz być w ciąży skoro się nie zabezpieczasz. U mnie wszystkie objawy wyglądały jakby miał nadejść okres ale go nie było -była ciąża.

Gość gość
nie wykluczam ciąży, ale z drugiej strony staram się aż tak nie panikować bo miałam już podobne sytuacje, objawy jak na okres, a była jakaś niepewna sytuacja i się stresowałam, przez co okres sie spoznial. musze czekac

Gość gość
10 dni to spore spóźnienie, kiedy możesz zrobić test?

Gość gość
po kolejnym weekendzie, bo teraz cały tydzien spedzam z partnerem a nie chce mu mowic o swoich podejrzeniach i wole swoje obawy ukryc..

Gość gość
A czemu tak? Przecież ta sprawa dotyczy was obojga. Po co masz się tyle czasu jeszcze stresować? Weź przestań powiedz mu i zrób test. Szkoda twoich nerwów.

Gość gość
mogę powiedzieć mu dopiero po wykonaniu testu. dopiero jak będę pewna czy jestem w ciąży. uwierz mi, ze mam bardzo konkretny powód dla którego nie chcę mu powiedzieć o swoich obawach. nie mogę tutaj zdradzić szczegółów, ale pozostaje mi się stresować samej. jesli okres nie nadejdzie do końca tygodnia to po weekendzie będę zmuszona wykonać test

Gość gość
Przykro być samej w takiej sytuacji. Daj znać jak się rozwinie sytuacja. Będę tu zaglądać. :)

Gość gość
dam znac :) przykro mi ze nie mogę mu o tym powiedziec, bo mielismy kiedys taki 'przypadek' i bylo mi latwiej kiedy on mnie wspieral

Gość gość
ktoś coś?

Gość gość
A teraz aż tak się zmieniło, że musisz milczeć?

Gość gość
ostatnio bylo miedzy nami troche nieporozumiem, mielismy ciezki czas i nie chcialabym aby to wygladalo na zatrzymywanie go na sile metoda 'na dziecko'. tzn nie ja zawinilam tylko on. dalam mu szanse na naprawę bledow, a gdybym teraz powiedziala ze podejrzewam ciaze a faktycznie bym w niej nie byla to potem glupio by to wygladalo. nie chce zeby tak sobie pomyslal. poza tym boje sie jego reakcji

Gość gość
Tak, myślałam, że pewnie o to chodzi. Przykre to. No cóż, w takim razie życzę, żeby okres się pojawił. :)

Gość gość
dziękuję :) nie jestesmy gotowi na dziecko, bo jestemy jeszcze mlodzi, nie po slubie itd. ale gdyby ono bylo, to bysmy je razem wychowali. po prostu nie chcialabym nic na sile. jesli bede w ciazy to poradzimy sobie, ale póki co nie chce siac paniki. dlatego będę czekac na okres ):

Gość gość
Nie musisz mówić, że ciążę podejrzewasz. Kupujesz test i robisz go w łazience rano, to trwa max 5 minut.

Gość gość
nie mam mozliwosci sama kupic testu a jesli bede probowala to ukryc to wzbudze podejrzenia, a jak zapyta, nie bede umiala oklamac. ot cala filozofia

Gość gość
nie jestesmy gotowi na dziecko jestesmy za mlodzi , to czemu sie nie zabezpieczacie ? a co jesli okaze sie ze jestes w ciazy ?

Gość gość
tak jasne nie mozesz sama pojsc do sklepu i kupic testu co za brednie piszesz

Gość gość
Ja też uważam że przesadzasz. Jak nie chcesz żeby wiedział to mu nie mów, idź do coś do sklepu i kup test, jest w każdym większym markecie, wieczorem idź weź prysznic i go zrób. Choćby dla własnego świętego spokoju. Wynik wyjdzie już pewny. Nie wydziwiaj że nie masz jak.

Gość gość
wlasnie .

Gość gość
nie jesteśmy gotowi, ale gdyby się okazało że jestem w ciąży z pewnością byśmy sobie poradzili. nie jesteśmy gotowi nie tyle pod względem dojrzałości co ze względu na problemy jakie teraz mamy w związku. nie zabezpieczamy się bo oboje tego nie chcemy. pójść po test nie mogłam, bo będąc razem 24h ciężko byłoby mi to zrobić, zwłaszcza że nie mieszkam w mieście. nie dałoby się tego ukryć.. ale nie będzie takiej potrzeby, bo okres się pojawił. co prawda z opóźnieniem 9 dni, ale jednak. dziękuję za opinie. bez odbioru

Gość gość
Kobieto kup ten test i nie trzymaj w niepewnisci siebie i nas tez bysmy chcialy wiedziec jak tak u ciebie, dziwne ze ty i twój psrtner nie roztajecie sie przez 24h/na dobe .przeciez oszalec mozna z tej niepewnosci.

Kurcze, wszyscy pytają po ilu dniach zrobić test ciążowy. Przecież to jest proste jak... nie powiem co. Najwcześniej test można zrobić 14 dni po stosunku ale żeby mieć pewność to najlepiej w dniu nastepnej spodziewanej miesiączki albo odczekać trochę i pójść do ginekologa. Tutaj macie fajny artykuł, może coś wam się przyda : http://tekstowy.net/po-ilu-dniach-zrobic-test-ciazowy-zeby-byl-wiarygodny/ . Czytałam i jet naprawde w porządku.

Gość gość
Stosunek przerywany jest skuteczny tylko podczas pewnych dni niepłodnych. Warto je wyznaczać na bieząco. ja mam Afrodytę na ślinę i jest bardzo pomocna. To taki tester. uprawiając seks przerywany w dni płodne trzeba pamiętać ze w prejakulacie też są plemniki...

Gość gość
Czy w przypadku problemów z hormonami i nieregularnych cyklach ten tester Afrodyta też się sprawdzi?

Gość gość
Tak, sprawdzi się :) Mam bardzo nieregularne cykle, ale dzięki temu testerowi i tak jestem w stanie wyznaczyć sobie owulację.