Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Obolała20

Ból kręgosłupa

Polecane posty

Gość Obolała20

Witam. Dopiero zaczęłam prace po dość długim siedzącym firmowo-szkolnym zasiedzeniu się. Moja praca polegała na pracy na komputerze niestety teraz musiałam ją zmienić na dość ciężka. Praca w której muszę podnieść dziennie kilkadziesiąt osób. Niestety mój kręgosłup zaczął strasznie boleć. Co już utrudnia mi poruszanie się. Proszę o jakieś rady związane z tym jak mogłabym ochronić swój kręgosłup i ewentualnie zaleczyć ból. Wiem ze to nie temat na kafeterie ale nie mam kogo się poradzić.

Gość gość
Jedynym skutecznym sposobem na ból kręgosłupa to gimnastyka i gimnastyka oczywiście odpowiednia do schorzenia i regularna.

Gość gość
Żałuje, że wcześniej nie ćwiczyłam. :(

Gość gość
Musisz pamiętać że to muszą być odpowiednie cwiczenia nie obciążające kręgosłup a wzmacniające mięśnie poza tym mi również na odcinek lędzwiowy pomaga jazda na rowerze.

Gość gość
Właściwie teraz jeżdżę codziennie na rowerze. Zaraz poszukam jakiś ćwiczeń na kręgosłup. Ale nie wiem, może jakiś masaż lub maść też by pomogła.

Gość gość
Dzięki za radę. Znalazłam jakieś filmiki na yt i jakieś inne ćwiczenia. Biorę się zaraz do ćwiczeń.

Gość gość
masaż punkowy mięśni w okolicach bioder i równolegle pionowo po obydwóch stronach kręgosłupa. Rozmasujesz głębko i ból szybko przejdzie.

Gość gość
Dzięki sprobuje

może masz chorobę scheuermanna? sama na nią cierpie, często wystepuje przy niej ból pleców. Mozesz sobie o niej poczytać na www. chorobascheuermanna.pl

Gość gość
A moze moglabys przy tym podnoszeniu zakladac pas, taki do ochrony kregoslupa. Zawsze to lepiej niz nic.

Gość gość
Oj, niestety w takich czasach żyjemy, a praca siedząca sprzyja strasznym dolegliwościom... Sama jakiś czas temu mierzyłam się z ostrym bólem kręgosłupa. Żaden lekarz nie mógł sobie z tym poradzić, aż w końcu poszłam do http://www.wyleczbol.pl/ . Na szczęście od roku już nic mnie nie boli.

Gość MIkol
Ja u siebie mam łóżko masujace hot stone świetna sprawa. Kilkanaście minut dziennie i budzi się we mneie inna kobieta pełna wigoru

Gość gość
Zawsze możesz pójść do specjalisty i on Ci dokładnie powie, jakie ćwiczenia powinnas robic a jakich unikac. Jak mnie lupal odcinek szyjny, to poszlam do Kreg Clinic w Poznaniu - i tam mnie poskladali... Powodzenia!

Gość gość
smaruj kregosłup zywokostem

Gość gość
Też mam masażer firmy hot stone.I to nie tylko łóżko ale tez takie specjalne na nogi :D Jestem bardzo zadowolona bo taki masaż jest przyjemny i ma pozytywne efekty