Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jagamami

Dieta mamy karmiącej. Jak schudnąć po porodzie?

Polecane posty

Gość Jagamami

Witam, chciałabym się dowiedzieć jak mogę i powinnam schudnąć karmiąc piersią? Mam 2, 5 miesięczną córkę. W ciąży przytyłam 14 kg. 10 kg straciłam praktycznie bez wysiłku, samo zeszło, dość szybko. Ale od ok.3 tygodni waga się zatrzymała, nie chce iść dalej w dół. Przez to, że karmię piersią dziecko, mam wilczy apetyt. I boję się, że nawet zaczne tyć. Chciałabym się pozbyć tych 4 kg, ale zdrowo i skutecznie. Proszę o porady. Bo ten brzuszek po ciąży nie najlepiej wygląda... :(

Gość gość
miałam z wagą podobnie jak Ty, tylko mniej mi spdło po porodzie. Karmiłam 4 mies. Waga zatrzymała się na +6 i nijak nie chciała zejść. po karmieniu nawet tydzień byłam na samej sałacie właściwie i ubyło mi 400g. Ale minęły jeszcze 2 mies i waga w ciągu kilku tygodni sama zeszła. Nic więcej nie robiłam. Myślę, że to kwesta hormonów. Organizm nie pozwala na wychudzenie, żeby mieć pokarm i rezerwę w razie "biedy".

Gość gość
a ruszasz się trochę, ćwiczysz, moze czas zacząć

Gość Karolina873
Wydaje mi się, że wszystko przyjdzie z czasem. Nie rób niczego na siłę. Organizm ma teraz inne zapotrzebowania na pokarm, dlatego powinnaś zwrócić przede wszystkim uwagę na dietę. Na portalu http://www.plaxo.com/profile/show/mamazone znajduje się sporo porad dotyczących odzyskania formy po porodzie. Poczytaj - myślę, że znajdziesz coś dla siebie