Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

gdzie jechac z 4 latkiem

Polecane posty

Gość gość

Ja bym chciala na chorwacje albo nad morze, ale to dluga podroz a maly nie lubi tak dlugo jechac. Bierzemy jeszcze pod uwage bieszczady albo sudety ale nie wiemy kompletnie gdzie. Co polecicie?

Gość gość
Woda woda woda... Ja bym wybrała Chorwacja, lub jakiś fajny hotel z zapleczem basenowym termy jakieś.... Dzieci w tym wieku uwielbiają zabawy wodne raczej nie docenią wycieczek górskich... Chorwacja bo na pewno traficie pogodę.... A jak Polska to tam gdzie nawet jak nie ma pogody można coś porobić fajny hotel z zapleczem dla dzieci z basenem krytym może Gołębiewski....

Gość gość
Zakopane, można zwiedzać z wózkiem łatwiejsze trasy np. Dolinę Chochołowską czy Kościeliską

Gość gdzie jechac z 4 latkiem
Tu autorka, a moze jeszcze cos? Chcialabym zeby mozna bylo w jednym dniu np pojsc na wycieczke taka przyrodnicza albo na rowery; w jednym np nad wode, potem jakies inne atrakcje. Zakopane odpada bo czesto tam jezdzimu. Chorwacja raczej tez bo daleko, maly nie lubi jezdzic autem i jest niejadkiem i boje sie ze tamtejsza kuchnia mu calkiem nie podejdzie i tylko bede sie stresowac ze nie je. Najbardziej pasowalaby nam trasa na jakies 4-5 h dlatego myslimy o bieszczadach albo sudetach. Tylko pitrzebuje namiary na konkretne miejscowosci i atrakcje.

Gość gość
a skąd jesteś? bo to wyznacza odleglość. jeśli masz 4- latka to może jakas fajna agroturystyka na mazurach/podlasiu ....masz atrakcje dla malucha, bo tam przeważnie sa konie, kozy, w jakiejś ofercie widziałam nawet lamy ;)masz kajaki, jeziorko, cenowo sie dogadasz na pewno. ja byłam z córką w zeszłym roku w chorwacji. droga z nocowaniem w austrii, bo córka wymiotowała na serpentynach w górach. oprócz tego było super. we wrześniu.

Gość gość
Nasz czterolatek lubił właściwie wszelkie wyjazdy i formy transportu/nocowania. Na szczęście ma podobne do moich upodobania i do szczęścia wystarczy mu "morza szum, ptaków śpiew", może siedzieć na plaży godzinami i nic mu więcej nie trzeba. Z tym ze my w wakacje, takie dłuższe i wypoczynkowe, wrzucamy na luz, nie fundujemy mu wielu atrakcji i zwiedzania, bo strasznie się wszystkim emocjonuje i ciężko mu sobie z tym poradzić. Z kolei jego kuzynka, rówieśniczka, to dziecko które do zimnej czy z wodorostami wody nie wejdzie, piasek jej wszędzie wchodzi, igły w lesie kłują (dodam że mała ma rodziców naprawdę spoko i nikt jej takich uprzedzeń nie zaszczepił), za to dziecko szczęśliwe chodząc po zamkach, starówkach, ostatecznie solidnych kamienistych ścieżkach w terenie. Chyba czterolatka już gdzieś zabierałaś? I wiesz jakie formy rozrywki dobrze mu robią i jakie lubi? No i nie zapominaj o sobie, to nie jest kinder bal ukierunkowany wyłącznie na dzieci, a ja jakbym miała spędzić cały urlop w górach bez dostępu do kąpielisk to bym zachwycona nie była. Jak z tą jazdą- nudzi się, niecierpliwi czy po prostu fizycznie źle znosi, nie może spać albo męczy go choroba lokomocyjna? Bo każdą dłuższą trasę można rozbić i coś po drodze zwiedzić czy choćby odpocząć, dziecko zająć po drodze czymkolwiek, choćby bajkami na tablecie, ale jak to ma być męczarnia to poszukaj czegoś w okolicy. Jak jeseś z południowej Polski (skoro droga nad morze taka daleka) to może Bieszczady? Solina?

Gość marussiaP
My bardzo lubimy wszelkie baseny gdzie można się pluskać do woli. Teraz planujemy wyjazd do Termy Białka http://www.termabialka.pl/ Dzieci na pewno będą wniebowzięte.

Gość gość
Niedawno szukałam dobrego i taniego (choć wiem, że to rzadko idzie w parze ;) noclegu w miejscowości Zakopane, Znalazłam fajną stronkę http://otonoc.pl/noclegi-Zakopane z zaskakująco dużą ilością noclegów w Polsce i fajną usługą - lokalizacja najbliższego noclegu w miejscowości. Takie coś widziałam tylko na booking ale booking znowu ma dużo mniej hoteli niż ta http://otonoc.pl

Gość gość
polecam Maniówkę w Bieszczadach, całoroczne domki, dużo atrakcji, poczytaj sobie w necie

Gość cudownie ocalona
MEGA SZOK LUDZIE !!!! chciałam wam opowiedzieć coś co zmieniło moje życie; mimo że byłam dość wierząca i taka sobie średnio praktykująca odkryłam niedawno Jezusa zupełnie na nowo, to był przewrót który zmienił moje życie!!!!! jeśli wasza wiara jest żywa, autentyczna i nie chwilowa (WAŻNE) modlitwy zostaną wysłuchane i cuda wejdą do waszego życia z taką pewnością siebie jakby siedziały tam sobie wygodnie od zawsze. Bóg da Ci to czego nie da Ci nikt, nikt nigdy nie będzie kochał Cię tak bardzo jak on, nikt nie doda Ci tyle odwagi i siły, tyle radości i ciepła oraz zrozumienia. To nie jest ktoś odległy, on jest bardziej ludzki od ludzi a jego dobroć większa niż dobroć wszystkich ludzi którzy kiedykolwiek żyli na tej planecie razem wziętych. To się wydaje Ci teraz może pusta gadka, ale jest coś takiego jak wylanie Ducha Świętego (sprawdź też pod nazwą: chrzest w Duchu Świętym) i jest to mega przeżycie mistyczne i realne jednocześnie, używałam w życiu różnych rzeczy i uwierz mi- nic Ci nie da takiego powera, jest to odlot nie do opisania ludzkim językiem, wiem co mówię. Jeśli jesteś teraz daleko od Jezusa i masz wymówkę w stylu „ …no ale ja już zrobiłam tyle złych rzeczy i teraz to już w sumie tak głupio, nie ma sensu wracać…” to muszę cię rozczarować gdyż to gó**no a nie wymówka ja miałam podpisany własną krwią pakt z diabłem (we wczesnej młodości) a Bóg wybaczył mi to, przyjął z powrotem jak gdyby nigdy nic, tyle Ci powiem; spowiedź to potęga, weźcie to a serio, możecie dosłownie wykasować te wszystkie rzeczy w majestacie duchowego prawa które jest po drugiej stronie (po śmierci) brane ze 100% szacunkiem i uznaniem Wróć do Jezusa, on czeka

Gość gość proponuje
Do ZOO dzieci bardzo lubią zwierzęta.

Gość gość
Jak mały nie lubi długich podróży, to może samolot?

Gość gość
Zapraszam do odwiedzenia portalu www.agroturysta.org jest tam wiele ofert spędzenia ciekawych wakacji :D