Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nogi ;(((

Polecane posty

Gość gość

Hej. Mam taki problem od ponad roku po kazdej depilacji nog robią mi się czerwone swedzonce kropki... Po depilacji maszynka wychodzą czerwone kropki, depilator jeszcze gorzej... Kremy, pianki itd tez nic... Np.rano gole nogi wyskakują czerwone kropki, a juz wieczorem tego samego dnia mam znów włosy na nogach... Pomóżcie jakos...

Gość gość
Ja miałam identycznie. Co pomogło? Niestety depilacja woskiem w gabinecie kosmetycznym. Kosztowne na początku ale z biegiem czasu już mniej. Widocznie masz jakieś uczulenia. Ja byłam u dermatoga i pomimo różnych maści na receptę...nie pomagało. Depilacja w profesjonalnym gabinecie pomaga i mam spokój. Współczuję Ci.

Gość gość
Jak masz taką wrażliwą skórę to zrezygnuj z depilacji i golenia nóg przez kilka dni, smaruj tylko balsamem łagodzacym, a jak odrosną włosy do około 0,5cm idź na depilację pastą cukrową. Zobaczysz ogromną rożnicę. Polecam depilację pastą cukrową w Poznaniu w salonie www.beautypremium.pl

Gość gość
Jeśli juz wieczorem masz odrastające włoski, to chyba najlepiej byłoby jednak przemóc ise na depilator. ja np. uzywam panasonica - mózna go stosowac pod wodą i mnie np. na podrażnienia to pomaga - może to będzie sposób równiez dla ciebie?

Gość gość
Właśnie po depilatorze tez mam te kropki.... I jakos noc nie daje. Nawet jak pensetą wyciągam pojedyncze wloski to mam jakies uczulenie ;(

Gość gość
zainwestuj w depilator panasonica -ja używam i nie mam takich problemów.

Gość gość
Zrob sobie depilacje pastą cukrową, a najlpiej wybierz się do sprawdzonego salonu kosmetycznego. Listę salonow znajdziesz na stronie www.dobrakosmetyczka.pl

Próbowałaś depilacje u kosmetyczki - epilfree. Metoda bardzo dobra, włoski po zabiegu o wiele wolniej rosną. A po kilku takich wizytach możesz mieć spokój na dłużej.

Gość gość
Depilacja pasta cukrowa również nie działa. Ostatnio kupiłam veet easy wax ( cieply wosk) również nie odpowiada moim noga. Nadal zostają na nodze czarne podskórne włosy.. ;\

Gość gośćwwwwwwwww
rób regularny peeling nóg i nawilzaj skore. najpierw myslalam ze to moze od niezdezynfekowanej maszynki/depilatora ale dopiero teraz mowisz o wrastajacych wloskach. to one powoduja krostki, wlos jest za slaby by przebic sie przez skore. jak bedziesz uzywac ostrej gabki, szczotki albo robic peeling to usuniesz wierzchnia martwa warstwe naskorka a jak dodatkowo bedziesz nawilzac to skora bedzie bardziej miekka wiec nowy wlosek powinien bez wiekszych problemow sie przebic

Gość gość
Dziękuje za rade

Rób peelingi, może być z kawy, jest tani i banalnie prosty w przygotowaniu, do tego możesz spróbować kremów z mocznikiem;)

Gość gregorkaa
ja jestem właśnie po 2 zabiegach epilfree i póki co jestem zadowolona. Jestem kilka dni po 2 zabiegu i włoski nadal nie odrastają, już po 2 zabiegu zauważyłam efekt wolniejszego odrastania włosków. do tego dużym plusem jest to że przy tej metodzie nie odczuwamy bólu, czego nie można powiedzieć o depilacji laserowej.

Gość gość
a próbowałaś może po prostu przestać się golić, olać społeczeństwo oraz jego c.h.u.j.a warte wartości?

Gość gość
To przestan sie golić i zobaczysz jak bd wyglądać:)

Gość gość
Nie popieram mody przekazanej przez, media. Nie golę się i szczerze nigdy nie spotkałam się w rl z krytyką na ten temat :D Tylko w internecie jesteście odważni, pozdro

Też tak kiedyś miałam, ale odkąd regularnie stosuję balsamy po goleniu to problem ten zniknął.

Gość gość
A ja polecam depilacją laserową... kilka wizyt i po włoskach nie ma ani śladu. Uważam, że to jest najlepsze wyjście. Ja swoją depilację laserową miałam wykonaną w Beauty Factory - Fabryka Urody i nie żałuję. A Ty może po depilacji zastosuj jakiś balsam lub krem? albo oliwkę...