Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

KarmieNIEE

Polecane posty

Gość gość

co sadzicie o nie karmieniu piersia?

Gość gość
Nie jesteś uwiązana 24 na dobę przy dziecku.

Gość gość
Ja nie karmiłam wogóle (oprócz obowiązkowego przystawiania w szpitalu), taka była moja decyzja. Nie czułam tego tematu, byłam na 100 % pewna swojej decyzji. Moja mała rośnie wspaniale, nie czuję, żebym jej cokolwiek odebrała. Wolę być szczęśliwą matką nie karmiącą piersią i wychowywać tym samym szczęśliwe dziecko.

Gość gość
tydzień po porodzie poszłam do fryzjera, kosmetyczki, mąż bez problemu zajął się córką. Dwa miesiące po moi rodzice zostali z małą a ja z mężem do spa. dla mnie mm to wygoda, z której chciałam w pełni skorzystać. Ale szanuję też decyzję, o KP.To tak jak z cc i sn. Niech każda kobieta decyduje co jej pasuje, nie oceniajmy i szanujmy decyzje innych.

Gość gość
Ja karmiłam 3 miesiące. Później mm. Zgadzam się byłam przez te 3 miesiące sprowadzona do roli mlekociągu. Uwiązanie straszne, nie mogłam wyjść na dłużej z domu sama niż do osiedlowego sklepu.

Gość gość
dla mnie to było naturalne- dziecko i karmienie piersią, z tym że przy pierwszym miałam za mało mleka, szybko przeszłam na karmienie sztuczne, bez bólu i rozpaczy, drugie karmiłam wyłącznie piersią pół roku i to było trochę upierdliwe, ale z drugiej strony- nie ma butelek, nie trzeba kupować mleka, jedzenie zawsze "pod ręką" o każdej porze cóż, jak się człowiek decyduje na dziecko, to musi się liczyć z jakimiś ograniczeniami jestem w sumie za karmieniem piersią- jeśli jest pokarm, byle nie długo, bo później jest problem z odstawieniem, ale jak ktoś woli butelkę, to nie go będę z tego powodu linczować :-)

Gość gość
Nie byłyście krytykowane przez otoczenie ? Rodzę w wrześniu a już słysze że odbieram to co najlepsze , że dziecko będzie chorować. NIe chce się stresować przez karmienie i wyglądać jak 7 nieszczęść a mój stres czy dziecko to wyczuje ze coś jest nie tak ?

Gość gośćC
W moim przypadku karmienie butelką było najlepszym rozwiązaniem. Karmiłam piersią 3 miesiące, o 3 miesiące za długo :D Jakbym wiedziała przez co przejdę, to już w szpitalu podałabym butelkę.

Gość gość
byłam krytykowana przez położne w szpitalu i co z tego. Jak już mi nie dawały spokoju, to powiedziałam im, że zapłaciłam za mój biust 20 tys zł i nie chcę go zniszczyć (nie mam silikonów, ale duże naturalne piersi) uwierzyły i dały mi spokój. koleżance z sali po cc prawie szwy puściły ze smiechu ;)

Gość gość
hahahaha dobre . A dostanę coś na zatrzymanie laktacji czy raczej nie ?

Gość gość
wlasnie wlasnie czy cos mozna dostac na zatrzymanie laktacji w szpitalu? przy poierwszym dziecku zmusilam sie do kp w szpitalu no i przez kolejne kilka tygodni bylam zalana mlekiem non stop ,a dziecko jadlo z butli

Gość gość
Byłam krytykowana ale ja mówiłam tak "Zrób i sobie karm cycem jak tak jesteś za tym" a to co ja robię jest moją sprawą bo ja nie mam co robić tylko sprowadzać się do roli kotki albo suczki z małymi. Mam 5 butelek elektryczny wyparzacz i święty spokój

Gość gość
jak będziesz miała nawał mleka to ginekolog powinien ci coś przepisać. Ja nie przystawiałam wgl (może 2-3 razy w szpitalu) i nie miała problemu. pokarm zanikł sam po kilku tygodniach. Miesiączkę dostałam równo 4 tyg po porodzie.

Gość gość
Nie karmiłam i dobrze mi z tym nie czuje ze odebrałam coś dziecku.

Gość gość
pij szalwie ona oslabia laktacje

Gość gość
nie bede karmic piersia. po pierwsze mam problem z sutkami (glupota wieku mlodzienczego), a po drugie nie chce. wole byc szczesliwa matka niz sfustrowaną. moja mama miala nas 4. kazde na mm i zyjemy :) to osobista decyzja jak sn czy cc i kazda kkobieta ma prawo o sobie decydowac jedynie TZ moze cos podpowiedziec. PODPOWIEDZIEC a nie wymagac

Gość wifigdańsk
nic, to swiadoma decyzja kazdej kobiety. ale to ze mleko matki jest najzdrowsze i najlepsze dla dziecka to chyba nikt nie zaprzeczy. zresztą autorka pisala to bedac w ciazy i nie wiadomo jaka decyzję teraz podjela ( miala rodzic na jesien wiec jakos tak teraz).