Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

DDA w związku

Polecane posty

Gość gość

Czesc, kieruje ta tresc glownie do osob ktore sa DDA, gdyz ja nia jestem. Zmagam sie z wieloma dylematami, duzo przeszlam, bylam nieszanowana przez Ojca a takze przez moich bylych facetow, bylam takze wykorzystana sexualnie. Relacje z najblizsza rodzina sa zaburzone, skomplikowane..... jestem od niedawna w zwiazku na ktorym mi zalezy tylko ciagle mam lęki ze cos zepsuje, zrobie czy zachowam sie nie tak i bede odtracona...czasem udaje, nie zawsze mowie prawde bo tak juz mi zostalo, w domu musialam zawsze udawac i reagowac nieadekwatnie do sytuacji zeby sie uchronic, przezyc i tak tez teraz funkcjonuje :( chodze na psychoterapie, mam do tego problemy hormonalne przez co sie zle czuje, ciagle spie, nie mam sily, jestem na antydepresancie.... Myslicie ze dam rade stworzyc zwiazek w ktorym JA bede sie czula szczesliwa i bezpieczna ?

Gość gość
związek polega na relacji między dwiema osobami, które chcą ze sobą być, rozumieć się, dopasować. polega na stopniowym zaufaniu właściwej osobie. tak więc nie powinno to być niemożliwe, jeśli dwie osoby chcą i dopuszczają porażki. nie zależy to tylko od ciebie, ale też od partnera.

Gość gość
racja, tylko ze mam sklonnosc do obwiniania sie, dostosowywania sie do drugiej osoby itp tak jak sie zachowywalam w domu w stosunku do Ojca ktorego sie potwornie balam, jest we mnie duzo lękow, niepewnosci...