Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zareczynytakiewow

Pytanie do panow co sie oswiadczyli bądź mają to w planach

Polecane posty

Gość zareczynytakiewow

Czym są dla Was oświadczyny ?? Jak facet to przezywa ?? Czy to znaczy, że naprawdę kochacie partnerkę, i CHCECIE Z NIĄ SPEDZIC RESZTE ZYCIA ?? Podzielcie sie doświadczeniami.

Gość gość
up

Gość zaręczony
Dla mnie samego zaręczyny nie były żądnym podniosłym aktem ,ale wiem ,że mojej wtedy dziewczynie zależało na nich . Wiem ,ze na jej rodzicach zrobiło to bardzo dobre wrażenie ob choć nie bylem w momencie zaręczyn młokosem a miałem 28 lat to jednak szacunek jaki okazałem tym wewnętrznym obrządkom sprawił że to bł naprawdę piękny dzień . A radość mojej narzeczonej .... bezcenna :D

Gość gość
facet to człowiek i ma ludzkie uczucia dla każdego będzie znaczyć to co innego tak jak dla kobiet jedna chce usidlić druga chce dzieciaka i rodzinę a trzecia jest wielce zakochana

Gość gość
i co ? już po temacie ?

Gość zareczynytakiewow
zaręczony - no ale chyba byłeś pewien, że chcesz z nią spędzić reszte zycia ? Czy było to dlatego, ze jakiś nacisk z jej strony ??

Gość zareczynytakiewow
wiem, ze też człowiek i ma uczucia, nikt tego nie neguje :) Chodzi mi tylko o to, co tak naprawdę zachodzi w glowie mężczyzny gdy chce sie oświadczyć/oświadcza się. Co to dla niego znaczy.

Gość gość
mi się wydaję że dla faceta ważniejszy jest ślub niż zaręczyny

Gość zareczynytakiewow
dziękuje za odpowiedź, ja sądzę, że większa połowa tak uważa, ze wazniejszy ślub. Ale skupmy sie na zaręcznych/ oświadczynach :)

Gość gość
moja mama mi opowiadała jak się ojciec jej oświadczył dał jej pierścionek i powiedział masz :D

Gość gość
16.32 Współczuję takiego prostaka za ojca.

Gość zaręczony
Oczywiście ,ze byłem pewien ,że chcę się z nią ożenić . Mnie samemu oficjalne oświadczyny do niczego nie by potrzebne ale wiem ,że ona tego chciała .A ja lubię spełniać jej marzenia :P

Gość zareczynytakiewow
zareczony - dzięki :) No chodziło mi jak to facet widzi właśnie, ale jeśli jest pewien swojej decyzji to ok : )

Gość zaręczony
Jeśli bym jej nie kochał to jaki sens miałyby takie zaręczyny ? Ale decyzja o zaręczynach ,ślubie czy w ogóle czymkolwiek to nie jest jakiś " magiczny " moment czy loteria ale decyzja.

Gość zareczynytakiewow
Ja wiem, że to decyzja. Tylko mam obawy, czy On aby na pewno jest tego pewny... facet chce mi sie oswiadczyć, razem jestesmy 8 miesięcy, dlatego chciałam poznać męski punkt widzenia.

Gość zaręczony
Mnie ,żeby tak zupełną prawdę powiedzieć w decyzji utwierdziła i skłoniła do jej upublicznienia ;) babcia narzeczonej , która niby żartem ale głośno przy jakimś proszonym obiedzie zapytała - czy długo mam sie zamiar z jej wnuczką prowadzać i czy to do czegoś prowadzi :) sadzarska starowina :D ale nie mam do niej żalu bo jej żart dał mi ostro do myślenia a przecież nie jestem jakimś bawidamkiem żeby z dziewczyną bez ślubu mieszkać i jeszcze się tym szczycić. i tak jesteśmy 3 lata po ślubie .

Gość zareczynytakiewow
Zareczony - no to dobrze, wiadomo jak to babcie :) Życzę kolejnych szczęsliwych lat razem . :)

Gość gość
ja tez swoją kocham i bylem tego pewien :)

Gość zareczynytakiewow
mzoesz jeszcze jakis pan ?

Gość gość
Oczywiste ze oswiatczaja sie jak chca sie zenic inaczej to nie mialo by sęsu autorko nie sadzisz

Gość zareczynytakiewow
Dzieki za odpowiedzi :) Ale na urojenia ne ma rady :(

Gość gość
mam podobny dylemat co autorka

Gość gość
Moze sam dzien nie byl dla mnie taki wazny ale najwazniejsze bylo to ze ja kocham i tak - chce spedzic z nia reszte zycia.

Gość gość
Mój mąż zawsze mi mówi jakie uczucia odczuwał przed zareczynami i w samym momencie zareczyn , mówi ze mimo ze był pewien ze powiem tak to się bardzo denerwowal i mówi ze to jedno z najtrudniejszych pytań jakie zadał w życiu , odczuwał też wielką radość i do tej pory cały czas jesteśmy szczęśliwi podkreślam od razu żeby głupich komentarzy nie było że oświadczył mi się sprawiając mi Wielka niespodziankę bo nawet nie myślałam o tym , po prostu bardzo się kochamy

Gość gość
Zazdroszcze :) Powodzenia

Gość gość
u mnie mezczyzna podobnie jak wyzej, niespodzianka :)