Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bumbo, jak wlozyc dziecko?

Polecane posty

Gość gość

kupilam uzywany fotelik i nie wiem jak wlozyc w to dziecko???czy to mozliwe ze moje 5m dziecko jest za grube? czy moze mi powiedziec ktos ?

Gość gość
Tacke sie odpina i bez problemu powinnas zmiescic malucha

Gość gość
nozki sie nie mieszcza, jestem w szoku...uda nie przechodza, powinnam cos odchylic ze po prostu mam male sumo w domu? :(

Gość gość
Moje sie normalnie miescilo. Przeciez te otwory sa duze. To ile miesiecy ma twoje dziecko? Moze juz wyroslo z tego siedzenia? Ja mialam bez tacki, ale z pasami. Polecam zapinac, bo inaczej moze wypelznac i wypasc.

Gość gość
A niedoczytalam ze ma 5 m. Moje sie miescilo, ale niektore w tym wieku sa okraglejsze i sie nie mieszcza. To normalne, zdarza sie. Nie tobie jednej. Niektorzy wciskaja troche te nozki, ale jak widza ze dziecku niekomfortowo to rezygnuja. Sprobuj, ale z wyczuciem i zobacz jak sie dziecko bedzie w tym czulo w tymi wciscietymi udami.

Gość gość
Tylko wez pod uwage, ze jak na sile wsadzisz to bedzie problem w wyjeciem. Bedziesz potrzebowac drugiej osoby, zeby podniosla dziecko, a ty bedziesz musiala zdjac z dziecka siedzisko. Pokombinujcie.

Gość gość
Poza tym wez pod uwage to, ze jak sie zacznue ruszac, raczkowac i chodzic to automatycznie zeszczupleje, a siedzisko masz do 3 lat, wiec je jeszcze moze spokojnie miescic za jakis czas. W miedzyczasie po prostu sprobuj delikatnie przeciskac te nozki do otworow, a wyciagajac dziecko nie podnos go do gory, tylko najpierw do tylu, a potem w gore, wtedy nozki sie troche odblokuja. Sadzajac moze tez tak zrob, ze zacznij od wsadzenua nozek od tylu tak zeby sie wslizgnely w otwory, a na koncu pupe. Pokombinuj.

Gość gość
Kombinowalam i nic, mam za grube dziecko :/ troszke jestem zawiedziona...no nic musze sprzedac.

Gość gość
Mamas&Papas Baby Snug i Prince Lionheart BebePod majaszersze otwory na nozki i grubsze dzieci niemieszczace sie do Bumbo sie do nich swobodnie mieszcza. Najszerszy jest chyba ten M&P.

Gość gość
Sprobowalabym ale chwilowo zal mi pieniedzy bo za tydziej jedziemy na wakacje, myslalam ze bumbo sie przyda a tu niespodzianka :/

Gość gość
czy krzeselko Mamas&Papas Baby Snug ma pasy bezpieczenstwa??

Gość gość
Nie ma pasow, ale ma tacke, ktora zabezpiecza przed wydostaniem sie dziecka z siedziska. Jak dziecko rosnie to wyciaga sie pozniej ta kolorowa nakladke i uzywa tylko bialej czesci siedziska.

Gość gość
wczesniej nie bylo pasow i ludzie kladli te krzeselka np.na stolach...krzeselko nie jest niebezpieczne na dzien dzisiejszy, a instrukcje trzeba przeczytac....wiec daruj sobie ten link o niebezpieczenstwie bo juz wycofali co mieli wycofac :)

Gość gość
Nie bylo pasow, ale zauwazono ze wiele niemowlat sie wydostaje z Bumbo (sa dziesiatki prywatnych filmow na yt pokazujace jak). To byly tez egzemplaze bez tacek. Dlatego powstaly pasy. Mysle ze tacka w Bumbo tez moglaby zastapic pasy, tylko nie wiem, czy ona sie dosyc mocno trzyma, tak by dziecko nie dalo eady jej podwazyc, bo ja mialam egzemplaz bez tacy ani nigdy jej nie widzialam na zywo, zeby ocenic.

Gość gość
jak dziecko jest sprytne to sie wydostanie, ogolnie gadzet bardzo fajny ale na krotko starcza,wczoraj wystawilam swoj na sprzedaz i juz znalazlam nabywce, wiec mimo wszystko chyba jest popyt( powod sprzedazy-dziecko 8m sprytny cwaniak jest z*******iwy)

Gość gość
Jak ma pasy albo chocby tace to sie nie wydostanie.