Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Riata

Czy siedzicie w samochodzie obok dziecka? Z tyłu?

Polecane posty

Gość Riata

Pytanie jak w temacie. Ja tego nie robię, ale ostatnio szwagierka zwróciła mi uwagę (za pośrednictwem synka, nie wprost), że powinnam siedzieć przy dziecku. Trochę mnie to zdziwiło. Jak jest u Was?

Gość gość
tak, ale dlatego że mój syn ma dopiero 6 tygodni

Gość vlekkenduivel
U nas kierownica jest z przodu a szwagierka to normalna osoba.

Gość gość
ja siedzialam jak byl malutki i wozony w nosidelku tylem do kierunku jazdytak do 9mca. Pozniej kupilismy fotelik, siedzi przodem i wysoko wiec widzi co sie dzieje za oknem wiec nie jestem mu potrzebna. Szczerze mowiac wle siedziec z przodu i widziec droge bo mam chorobe lokomocyjna i z tylu czasami mnie mdli.

Gość gość
Tak siadam z dzieckiem z tylu, teraz kupilam takie lusterko do samochodu by widziec co dziecko robi i przesiade sie do przodu, syn ma 5m.

Gość Riata
Zadając to pytanie nie sprecyzowałam, że mam na myśli dzieci siedzące tylem do kierunku jazdy. Dlaczego musicie je widzieć? Czego się obawiacie?

Gość gość
nie kieruje z tylu ;) jestem kierowca to jak mam siedziec z tylu z dzieckiem? od poczatku z nim jezdzilam sama

Gość gość
Vllekecośtam - jesteś taka zabawna...

Gość gość
siedzę ale z musu niż z powodu młodszego dziecka ,po prostu starszy chce siedzieć z przodu .

Gość gość
dziecko siedzace tylem do kierunku jazdy moze sie przydusic i tego nie zauwazysz, dlatego jesli jako jedyna prowadzisz, wylacz poduszki od strony pasazera i przypnij tam dziecko.

Gość gość
mam lusterko z tylu :)

Gość gość
Kiedyś jak moje dziecko miało nosidełko tyłem do kierunku jazdy to owszem siadałam obok niego żeby mnie widział i nie płakał, ale jak urósł i zakupiliśmy fotelik przodem do kierunku to już siadałam z przodu

Gość gość
trzeba mieć od razu p*****lca?? kultury trochę

Gość gość
Tak, siadałam z tylu póki jeździła w tym nosidełku tyłem do kierunku jazdy bo: Wiecznie wyła w aucie Trzeba było ja zabawiać Ma refluks i to dość silny wiec wolałam byc "wrazie gdyby" to samo tyczyło sie mieszkania-tez dziecko było ze mna na widoku bo kilka razy aż cała poczerwieniała nim wypluła to co sie jej cofnęło Jak ktoś ma spokojne i zdrowe dzieciaki to moze se pozwolić ale jak jechałam sama to mała była z przodu a poduszka wylaczona Teraz jezdzi w foteliku normalnym i ja siadam do przodu

Gość gość
nie wolno przewozic dziecka na przednim siedzeniu gdy auto ma poduszki, nawet jak je wylaczysz.. sa przypadki ze poduszka i tak sie otworzyla, poza tym to niezgodne z przepisami

Gość gość
Przepisy się zmieniły w tym roku. W aucie w którym poduszki są wyłączone można przewozić dziecko na przednim siedzeniu. Wcześniej rzeczywiście było to zabronione.

Gość gość
A siedzualam od urodzenia do 5 lat bo Corka lubiła No chyba ze kierowałam, teraz uridzilo sue małe o dalej siedzę :)

Gość gość
Ja mam dwulatka i cały czas czas siedział z tyłu, ale ostatnio zauważyłam, że potrafi się rozpiac, wiec przeniosłam fotelik do przodu.

Gość gość
Tak siedzę z tyłu z synem.

Gość gość
Tak jeździłam do około 1,5 roku bo młody od początku średnio lubił jeździć..I niestety musiałam zabawić. .teraz siedzi z tyłu ale po środku więc widzi drogę i jest ok..spokojnie mogę siedzieć z przodu..

Gość gość
9:59 przechodzenie przez jezdnie nie w miejscach do tego przeznaczonych rownież jest zabronione, przekraczanie prędkości itd itd a jednak każdemu sie zdarzy-czy to oznacza ze akurat wtedy sie cos złego stanie? Nie. Akurat przepisy sie zmieniły jak ktoś wyżej juz wspomniał wiec nie łamalam prawa pani idealnie przestrzegająca przepisów

Gość gość
,, gość dziś 9:59 przechodzenie przez jezdnie nie w miejscach do tego przeznaczonych rownież jest zabronione, przekraczanie prędkości itd itd a jednak każdemu sie zdarzy-czy to oznacza ze akurat wtedy sie cos złego stanie? Nie. Akurat przepisy sie zmieniły jak ktoś wyżej juz wspomniał wiec nie łamalam prawa pani idealnie przestrzegająca przepisów " ja p*****le .... na prawde chodzi ci tylko o to czy łamałas prawo czy o to czy twoje dziecko było bezpieczne?nie wierze ze ktos sie tylko tkaimi rzeczami kieruje...

Gość gość
Zawsze siadam z dzieckiem z tylu, ma 5 mcy i jezdzi w foteliku tylem, ale marze juz zeby przesiasc sie do przodu bo nie wiem z jakiego powodu ale jak siedze z tylu to jest mi niedobrze :/

Gość gość
Zawsze siadam z dzieckiem z tylu, ma 5 mcy i jezdzi w foteliku tylem, ale marze juz zeby przesiasc sie do przodu bo nie wiem z jakiego powodu ale jak siedze z tylu to jest mi niedobrze :/ x A musisz siedzieć z tyłu?

Gość gość
Musze, mala bardzo czesto krztusi sie wlasna slina, musze ja wtedy szybko wyciagac i glowka w dol... :/

Gość gość
Nie nigdy nie siadalam, i dziecku krzywda sie nie stala....

Gość gość
Musze, mala bardzo czesto krztusi sie wlasna slina, musze ja wtedy szybko wyciagac i glowka w dol... :/ x Poważnie? Idź z nią do lekarza bo to nie jest normalne, zeby 5 miesieczne dziecko krztusiło się często własną śliną. Może ma jakis problem z przełykiem? Nie pisze tego złośliwie.

Gość gość
Tak... bo tak :) Mam dwa foteliki montowane tyłem, dla 2 miesięcznego niemowlaka i dla 2,5 latka. Siedzę na środku. Lusterko tez jest bo mąż czasem jedzie ze starszym sam. A mnie z tyłu wygodnie.. przynajmniej nie razi mnie słońce. . Nie grzeje przez przednia szybę. . Bardziej z chęci jeżdżę z tyłu niż z przymusu :).

Gość gość
Do 12:54 Coreczka to wczesniak i jeszcze co nieco jej z tego wczesniactwa zostalo... do lekarza chodzimy czesem i 3 razy w miesiacu :)