Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MalaMigotkaaaa

Zagrozenie przedwczesnym porodem

Polecane posty

Gość MalaMigotkaaaa

Hej =) Zapraszam inne kobiety na plotki i wspolne przetrwanie tego czasu. Jestem w 27 tc, od 2 tygodni leze w domu, gdyz grozi mi porod przedwczesny, szyjka miekka i skrocona, niewielkie rozwarcie. No i oczywiscie skurcze, dokuczajace zwlaszcza w nocy. Jestem juz mama 3 latka i ciaza z nim wygladala podobnie, tyle ze wowczas mialam fenoterol, ktory znacznie wyciszal skurcze. Dostalam go, gdy nagle chwycily mnie bole w 22 tc, w ostatniej chwili lekarze zdazyli zatrzymac akcje. Druga ciaza nie byla planowana, bralam tabletki anty, ale nie bylo tez jakiejs tragedii, ze sie trafila. Ot, balam sie powtorki i radzenia sobie. Prowadzimy z mezem mala dzialanosc, przez to on jest po 2 tyg w delegacji a tylko kilka dni w domu. Ja znow zajmuje sie strona papierologiczna: umowy, zlecenia, faktury, rachunki, przelewy, zusy, vaty itd. Choc aktualnie musialam znalezc zastepstwo. Konczac, ciezko jest chwilami.. Na szczescie synek jest cudownym dzieckiem, i wypoczywanie przy nim to nie problem =) moge tez liczyc na moja mame, kiedy mam gorszy dzien zabiera malego na spacer itd. Ale mimo wszystko takie lezenie bywa uciazliwe, dlatego fajnie by bylo pogadac z kims, kto jest w temacie. Pozdrawiam =)

Gość lezacamama
Ciesz się, że leżysz w domu. Ja w szpitalu, po szwie, 20tc i szyjka jest koszmarnie krótka. Obym dociągnęła choć do 30 tc, lub dłużej

Gość Sierotka ma Rysia
Witam w klubie. Jutro koncze 28. tydzien. Dwa tygodnie temu trafilam do szpitala z twardniejacym po kilkanascie razy dziennie brzuchem. Ponoc to skurcze. Dostalam Celeston na rozwoj pluc, Duphaston i Nospe. Na szczescie szyjka ok. 4 cm, wiec dobrze. Po tygodniu w szpitalu wrocilam do domu. Ale nie moglam spokojnie ulezec przy 5-latku i dzis znow mi zaczyna brzuch twardniec, wiec wzielam juz 3 Nospe i leze. Obiecuje juz nic nie robic, tylko lezec. Wystraszylam sie na maxa.

Gość MalaMigotkaaaa
Mi przedwczoraj tak brzuch twardnial, w nocy bylo najgorzej. Teraz odpukac jest ok, duzo leze, z malym urzadzam stacje kolejowa, wyscigi na lozku, ogladamy albo czytamy bajki, i czekamy na tate, ktory zjezdza w piatek i bedzie caly tydzien z nami. W dodatku moja mama pojechala na pogrzeb, wiec te 2 dni jakos trzeba przetrwac. Ja biore luteine, magnez, buscopan. Do tego zaczelam pic 2 filizanki melissy i jakos ten brzuch spokojniejszy. Moja gin zgodzila sie na lezenie w domu, ale jezeli nie bedzie poprawy to szpital. Tylko ja moja gin i szpital mam pod nosem, w razie czego... Moja szyjka ma ma niecale 2 cm =/

Gość Sierotka ma Rysia
Mi lekarz mówił, że nieważne ile ma szyjka, tylko ważne, czy się nie skraca. Bo ona może calą ciążę mieć 2 cm i będzie dobrze. Ale jak nagle z 4 cm robi się 2 cm, to źle ;) Mnie już biodra bolą od leżenia. I wkurza mnie to, strasznie mnie korci, żeby wstać i posprzątać, czy usmażyć nalesniki lub placki z cukinii ale długie stanie przy kuchence odpada :(

Gość MalaMigotkaaaa
U mnie wlasnie sie skrocila, z ponad 3 cm. Ja tez tak mam! Ugotowala bym cos porzadnego, ale odpada, ostatnio jak zrobilam fajny obiad i ciasto upieklam to wyladowalam u gina i szyjka poleciala na lep na szyje. A nie wspomne, ze dzien wczesniej cale mieszkanie wysprzatalam bo niedawno sie przeprowadzilismy. Ot, glupia baba to glupia... Jutro juz maz wraca, w koncu! Zakupy i obiad juz beda na jego glowie. A tez masz takie glupie wyrzuty, ze starsze dziecko zaniedbujesz? No ja sobie do glowy wbilam, ze on biedny bo wiecej teraz w domu ze mna siedzi i pewnie sie nudzi bo mama taka malo aktywna. Dobrze, ze dzisiaj mialam obiad z wczoraj, tylko do sklepu musze sie przejsc, ale to kilka krokow bo pod samym nosem jest. Ale pogoda straszna, wieje, pada...jak nie upal to burze i ulewy :/ A jak nocki? Bo ja ostatnio na bezsennosc cierpie, zasypiam kolo 4, wstaje po 9.. Z synkiem to zasypialam o 21, wstawalam o 10 i w dzien drzemki ;)

Gość gość
Ja jestem w 29 tyg. Od 23 tyg biorę nospę i luteinę, a od jakichś 2 tyg scopolan 5 x dziennie zamiast nospy. Szyjka trochę jest otwarta i mam założony pessar. Byle do końca jakoś przetrwać...

Gość gość
29tydzien ciąży,pessart .biore magnez 3razy 2 i luteine 2*2. Mogę wstawać,ale bez szaleństw. Szyjka miała niecale 2cm teraz sie nie rozwiera od czasu założenia krążka.