Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

używać calgon ?

Polecane posty

Gość gość

kupiłam wczoraj pralke i zastanawiam się czy warto go używać , zrobiłam już 1 pranie bez i dziś kupiłam 1 opakowanie proszku calgon 2w1 za 15,90 w rossmanie i nie jest to wcale tanie bo wyjdzie drożej niż proszek z wyższej półki ma wystarczyć na 15 prań i chyba kolejnego już nie kupie ponieważ zanim się osadzi ten kamień to szlak trafi jakąś inną część a wy co o tym sądzicie ?

Gość gość
NIE UZYWAJ ! Żeby Calgon chronił pralke musiałabyś używać go do każdego prania lub minimum co do drugiego :D Poza tym przez kilka lat kupowania Calgonu wydasz na niego więcej niz na nową pralke. Ja ci dam rade zebys np raz na dwa-trzy miesiące (zalezy jak czesto pierzesz) zrobila pranie bez ubrań i wsypała kwasek cytrynowy do bębna, zamknęla i wlączyla na pełny program gotowanie. Kwasek wyżre kamień na bęnie, a wysoka temperatura rozpusci osady z proszku, płynow do plukania. Moja mama tak robi od lat i ja robie to samo :) Pralka sie od kwasu nie popsuje :) niektorzy też leją do bębna ocet i wlaczają pranie, co kto woli ;)