Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ellaone

Polecane posty

Gość gość

Dzień dobry czytelniczki forum. Przewertowałam chyba wszystkie dyskusje na ten temat, jednak stres robi swoje więc postanowiłam poruszyć kolejny raz ten wątek i przedstawić moją historię. 10 dnia cyklu uprawiałam seks z moim chłopakiem. Niestety pękła nam prezerwatywa i część nasienia znalazła się we mnie. Od razu postanowiliśmy iść do apteki, abym zażyła tabletkę 72 godziny po ( ellaone). Nie mieliśmy dużego problemu ze znalezieniem jej, wzięłam ją 2 godziny po stosunku. Czytałam, że im szybciej tym lepiej, jednak nie wiem czy nie było to za szybko. Po jej zażyciu nie odczułam początkowo skutków ubocznych (jedynie te wywołane stresem). Wczoraj, czyli 24 godziny po zażyciu tabletki śluz wyglądał jak owulacyjny jednak po kilku godzinach zmienił się, jest bardziej gęsty, lepki, lekko biały. Czy to może być skutek działania lekarstwa? Dodam, że bolą mnie mięśnie i jestem przemęczona ( prawdopodobne sutki zażycia lekarstwa). Tu pojawia się moje pytanie - czy szansa na zajście w ciążę w takiej sytuacji jest duża?

Gość gość
Bardzo proszę o odpowiedź

Gość gość
ponawiam pytanie

Gość gość
Nikt tu prawdopodobieństwa nie wyliczy. Tabletki nie da się wziąć zbyt szybko. Zajmij się czymś i za dwa tygodnie zrób test.

Gość gość
Nawet bez tej tabletki miałam niewielkie szanse ; ) Jeżeli masz cykle 28dniowe, ok 14 byłaby owulacja (i coś podobnego miałaś). Zajmij się czymś innym.

Witam, Jestem chyba w ciężkiej sytuacji.Po tym jak mój chłopak doszedł we mnie bez żadnego zabezpieczenia,wzięłam ellaone dopiero po ok.45h po stosunku (bylismy na rejsie na mazurach i nie miałam możliwośli kupna jej wcześniej).Wzięłam ją,jedyny skutek uboczny to straszne wahania nastrojów,oprócz tego nic.Po ok. 8h od wzięcia znów doszło do stosunku i znów powtórzyła się sytuacja (na co kompletnie nie miał pozwolenia).Teraz kluczowa kwestia : kupiliśmy drugą tabletkę.Za 15 godzin mam najważniejszy egzamin w życiu na studiach,uczę się do niego od 2 miesięcy,i zastanawiam się jak mój organizm w tak krótkim czasie zareaguje na taką bombę hormonalną.Brać teraz (bo wiadomo że najbardziej skuteczna) czy poczekać i wziąć po egzaminie (ale mniejsza skuteczność)? Co myślicie,bo zaraz odejdę od zmysłów...

Gość gość
masz chlopaka zlamasa , porazka

Gość gość
nie ma sie czym martwic ,tabletka na prawde dziala!! kochalam sie z chlopakiem w dni plodne ,niestety prezerwatywa zawiodla.. po 12h wzielam tabletke Ellaone. przyszedl termin miesiaczki a tu nic ,juz zaczelam tracic nadzieje na to ze dostane okres. rowne 14 dni spoznienia i dostalam!!! najlepsze jest to ze poszlam zrobic test i tak sie balam ze brzuch mnie z nerwow rozbolal, pol h po zrobieniu testu poszlam do lazienki a tu okres..

Gość gość
spokojnie tab dziala .mowie to chyba juz 10 dziewczynie tu na forum :) tak wogole ja rozumiem Twoj strach ale po co zakladac KOLEJNY temat na forum ? moglas dolaczyc do obecnego. tam dziewczyny zagladaja :) dziwie sie chlopakowi ja po takim czyms obowiazkowo bym kazala mu gumke zakladac. mowie o tej wpadce ze 2 raza! mam nadzieje ,że chociaz dal Ci pieniadze na ta tabletke .