Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Duży obwod glowki u niemowlaka

Polecane posty

Gość gość

Zbyt duży obwod glowki u 6,5 miesięcznego niemowlaka dziś ma 47 usg ciemiączkowe okey, neurolog mówi że rozwija się prawidłowo, miał ktoś podobny problem? Kiedy glowka zacznie wolniej rosnąć?

Gość gość
A Ty albo mąż nie macie dużych głów? Mój 5-latek też od urodzenia miał dużą głowę, ale lekarka nawet na usg przezciemiączkowe nie wysyłała. Wszystkie czapki na niego za małe. Córka mojej siostry też ma dużą głowę, więc to pewnie genetyczne. Jeśli sie dobrze rozwija, to widocznie taka uroda i już.

Gość gość
wszelkie wytyczne co do rozmiarów są tylko średnimi jak usg jest ok, to nie czepiaj się, tylko ciesz się, ze się zdrowo rozwija

Gość gość
Ok racja dzięki No w rodzinie mamy większe glowy

Gość gość
yyyy,mój czterolatek ma 49cm...oj to niezły beret ma twoje dziecko..

Gość gość
Ważne że jest zdrowy

Gość gość
Obwód głowy jakoś dopasowuje się do wzrostu. . Tzn nie u małego dziecka, tylko później. . Zobaczcie, że dorosły ma głowę proporcjonalna do wzrostu- najczęściej. Ja przy moim wzroście śmiesznie bym wyglądała obwodem np 55cm, a taki ma już spora część przedszkolaków.. u tak małego dziecka patrzyłam to w jakim tempie rośnie. Ile cm przybyło od urodzenia i czy dziecko ogólnie szybko rośnie. Mój syn- 2,5 roku - ma ok 47 cm, ale jest niski.

Gość gość
Moja córka ma 21 msc i kupuje np kapelusz rozmiar 52/54. Jak się urodziła to 3600g obw.gl36 ibwklatki36 od 5msc zycia wszystko ponad 97centylem a Glowa miedzy 90/97 . Teraz ma 91 cm wzrostu. Maz ma 2 metry i tez malutkiej glowki nie ma z reszta głupio by wyglądał.

Gość gość
Chłopcy mają większe glowy