Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mama MA

Roczne dziecko nie siada samodzielnie

Polecane posty

Mój roczny syn nie siada samodzielnie, jak go posadzę to siedzi bawi się zabawkami ale gdy zobaczy mnie od razu się kładzie. Nie chce słyszeć o leżeniu na brzuchu od razu się przekręca na plecy i wrzeszczy wniebogłosy. Bardzo proszę o rady a nie o pouczanie mnie bo od tego to już mam mnóstwo ludzi obok siebie.

Gość gość
Do specjalisty!!!! I to migiem!!!!nie wiem na co ty czekasz?!

Gość gość
no roczniak już powinien sam sadać. Moja zaczęła sam siadać jak miała 8,5 miesiąca i pediatra mówił że to i tak późno. Udaj się do lekarza.

Gość gość
"Niektóre niemowlęta najpierw stają samodzielnie przy meblach, a dopiero potem samodzielnie siadają. Wiele dzieci dopiero w dziewiątym miesiącu podejmuje próby siadania. Jeśli w ostatnim kwartale pierwszego roku życia malec jeszcze nie siada samodzielnie, poradź się lekarza. Konsultacja jest niezbędna tym bardziej, im bliżej pierwszych urodzin."

Gość gość
8,5 miesiąca na samodzielne siadanie a nie sadzanie to wcale nie późno, a wcześnie co wy macie za lekarzy? roczne to ile ma miesięcy w końcu?

Gość gość
Nie wiem jak można tak zaniedbać własne dziecko .Chodzisz ty w ogóle z synem do lekarza?przecież lekarz na każdej wizycie pyta co dziecko potrafi (np czy samo siedzi czy już raczkuje,czy chodzi) moja zaczęła sama siadać jak miała pół roku siedZiała sztywno.później raczkowala a w dzień roczku sama poszła.Ale to dlatego że ja nigdy nad nią nie stałam nie cackalam się jak upadła na podłogę kiedy próbowała chodzIć nie uzalalam się nad nią.Mam taką znajomą co tak się cacka ze swoim synem ze już spotykać mi się z nią nie chce ....