Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Hoc

Osiem miesięcy i dziesięć kilo wagi

Polecane posty

Gość Hoc

Hej Trochę zszokowala mnie waga mojego brzdąca. Nie urodziła się duża (3100), a teraz jest małym klockiem. Lekarz twierdzi, że to wrodzone predyspozycje. Jeśli możecie, to napiszcie wagę swoich dzieci w tym wieku i ich jadlospis (karmionych mm). Może coś robię nie tak...

Gość gość
Autorko, moja mając 5 mcy miała 9300 na liczniku :D Ale urodziła się duża, bo 4590. Na samej piersi tak przybierała :) Jak ludzik Michellin wyglądała do roczku :) Teraz jest normalna :)

Gość Hoc
Mam nadzieję, że tak będzie również z moją. Tez ja juz Michelinem nazywam ;-).

Gość gość
Dla scislosci to Bibendum a nie Michelin ;)

Gość gość
Up

Gość gość
Moja karmiona tylko piersią ważyła podobnie ;-) pocieszę Cię, że mimo predyspozycji jest teraz szczupłą, chociaż wysoką czterolatką - waży około 17,5kg. Jak zacznie chodzić to zupełnie inaczej będzie waga przyrastała.

Gość gość
17,5 kg to szczupła? chyba tłuscioch

Gość gość
syn ma 6 mcy i 8400 g

Gość gość
Moj tez ma 8 miesięcy i wazy 10 kg, ubranka 80/86, jest na piersi, jest jaki jest, narazie nie mam go jak odchudzic

Gość Hoc
Czy Wasze dzieci jedzą kleiki, kaszki? Jeśli tak, to w jakiej ilości?

Gość gość
To ja z 18:50 moj je raz dziennie na kolacje kaszke, tylko bez cukru, zjada ok 150 ml, dzieki temu spi w nocy dluzej, jak go karmilam na noc piersia to jak usnal o 19 to kolo 23 juz mial pierwsza pobudke, a tak spi do 2-3

Gość gość
Mój syn 10,5 kg ważył na 1,5 roku. Urodzony z wagą 3040g. Od początku karmiony mm. Kaszki dostawał od 5 miesiąca 1x dziennie, gęstą, łyżeczką.

Gość gość
up

Gość Hoc
Nie ukrywam, że się obawiam o wagę córki, bo sama mam z tym problemy i wiem, jaka to męczarnia. Mała je: 7:00 180 ml mleka i 2 łyżeczki kaszy mannej 11:00 kA szuka kukurydziana 150 ml i owoce 15:00 zupa i 2 łyżeczki mięsa 18:00 180 ml mleka i 2 łyżeczki kleiku ryzowego 21:00 180 ml mleka i 2 łyżeczki kleiku Za każdym razem, gdy kończy jeść, to kwęka lub płacze, bo chce jeszcze. Czy Wasze dzieci jedzą mniej?

Gość gość
A w nocy już nic nie je?

Gość gość
córka ma już pewnie rozepchany żołądek jak woła o jeszcze. Dawaj jej często wodę do picia (wodę, nie soki czy słodzone herbatki!!!), ogranicz ten kleik.

Gość gość
zdecydowanie za dużo tych kaszek i kleików, tuczysz dziecko. Jak ktoś wyżej napisał, podawaj dziecku wodę do picia. Jak jest głodna dawaj owoce i ugotowane warzywa do chrupania, jak woła jeść to odwracaj jej uwagę, zabawiaj. Nie rozpychaj dziecku tak żołądka tymi kaszkami bo robisz jej krzywdę.

Gość gość
kaszki i kleiki to same weglowodany proste. zastap je zupami, warzywami i owocami (nie bananami bo na to samo wyjdzie).

Gość gość
A ile ma dlugosci?

Gość gość
Ja bym karmila tak: 7- mleko, 11-owoce 15- zupa lub 2 danie 18- mleko 21- kaszka na mm,podawana lyzeczka, bez cukru oczywiscie lub platki na mm.

Gość gość
ZA DUŻO KASZEK!!! Dziecko w tym wieku może już jeść mnóstwo warzyw i owoców, zastąp nimi te rozpychacze żołądka bo robisz córce krzywdę!!!

Gość gość
10 kilo??? Matko jaki potwór!

Gość Hoc
Osobniku z 16:16 - potworem to jesteś ty, bo wyzywasz dziecko. Tacy jak ty powinni być odizolowani od normalnej części spoleczenstwa. Pozostałym bardzo dziękuję za rady, pierwszy raz karmię dziecko w tym wieku I robię to wg schematu, aczkolwiek ilość kaszek tez mi się nie podobała. Nie mam doświadczenia o nie wiedziałam czy mogę to sama ograniczyć, a lekarkę mam bardzo dobrą, ale starej daty. Zmienię jej jadlospis wg wskazówek. Jeśli ktoś jeszcze może podzielić się swoją wiedzą, to będę wdzięczna.

Gość gość
Ja synka karmiłam tak: Płatki owsiane,ryzowe,orkiszowe, kasza jaglana z dodatkiem owocow Butelka mleka ( juz nie pamietam ile pił ) Obiad jedno danie albo zupa jak najwiecej warzyw tu przemycałam bo inaczej nie chciał jesc warzyw Podwieczorek owoce kisiel budyn na mm chrupki czasem kupowałam ciasteczka babydream nie pamietam juz ale chyba chleb tez juz czasem przegryzał z masłem Na kolacje butla mm. Od małego pił wode czasami sok ale woda była i jest podstawa. Ja bym zrezygnowała z kaszek tych gotowych kleikow bo one tucza. Podawałam je rowniez ale pizniej zrezygnowałam i robiłam sama na bazie płatkow owsianych itp. Ostatnio nawet porownywałam skład i te z napisem bez cukru maja w tabelce wiecej cukru niz te z cukrem. Ja do chudzielcow nie naleze maz tez nie a synek szczuplutki. Majac dwa lata wazył troche pinad 12 kg.