Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość delfinek2001

O co chodzi z moimi włosami?

Polecane posty

Gość delfinek2001

Witam :) Moje włosy są strasznie podatne, kręcą się, puszą i wogóle. Byłam ostatnio u fryzjera, ponieważ chciałam je ujarzmić: otóż poprosiłam o wycieniowanie ich i prostowanie. Włosy były po wyjściu super!!! Proste, nie puszyly sie i te takie loczki wokoło głowy normalnie ujarzmione ;D Dwa dni i bajka się skończyła. Po myciu wmasowalam odzywke, wyprostowalam i nic. Co prawda były proste, ale wyglądały jak lwia grzywa :-/ ( dosłownie ). Chodzi mi oto: fryzjerka używała zwykłej prostownicy, bez żadnej jonizacji i wgl( pytałam się), spryskala tylko zapachową wodą, wmasowala odzywke ( taka zwykła niby - przynajmniej mówiła, że to taka niby do splukiwania , ale mam ją używać po umyciu, ale mówiła, żeby jej nie splukiwac. Jakim kurcze cudem te wlosy były tak " wspaniałe"? Wie któraś z Was?

Gość gość
Puszacych wlosow sie nie cieniuje bo jeszcze bardziej sie puszą Pewnie fryzjerka użyła sylikonowymi do wygładzenia wlosow a w domu bez nich mega szopa

Gość gość
Kilo silikonów nałożyła. Na chwilę daje do taki wynik, na dłuższą metę zwyczajnie może zaszkodzić. Poczytaj o prawidłowej pielęgnacji włosów: myciu odżywką, olejowaniu, doborze odżywek do punktu rosy, laminowaniu żelatyną etc. to będziesz mieć takie włosy na co dzień, bez oblepiania ich sztucznościami. Polecam blog Anwen, blog Kascysko, podforum dla Kręconowłosych na Wizażu...

Gość delfinek2001
Byłam kiedyś u innego fryzjera i mówiła mi, że na takich puchatych włosach nie wolno cieniowac. Jak wcześniej wspominałam byłam teraz u innej tylko się spytać, czy na moich włosach wolno i powiedziała, że to jest nawet wskazane! O.o Później powiedziałam jej moja poprzednia sytuację o "niecieniowniu" i stwierdziła, że nie wolno, ale jeśli robi się to żyletką.

Gość delfinek2001
Dziękuję, za odpowiedzi ;) A nie wie któraś z Was ile taki silikon kosztuje i czy on jest w spray'u, tubce czy coś?

Gość gość
ja używam w sprayu. Ale wejdz sobie na stronę i-styl.pl.Mają tam kosmetyki typowo fryzjerskie do kręconych włosów , sama zamawiam bo mam podobny problem jak Ty :)

Gość gość
Sylikony... nie silikon. Wygoogluj i poczytaj o nich, naucz się nazw i szukaj w kosmetykach. Wbrew pozorom to nie trudne, ale one naprawdę szkodzą. Są tzw. sylikony ulotne (mogłam nieco przekręcić nazwę - nie pamiętam), które w trakcie dnia się odrywają od włosa i powodują ubytki. Dodatkowo poprawa będzie tylko wizualna, a więc powierzchowna. W małych ilościach mogą ochronić przed uszkodzeniami mechanicznymi.

Gość delfinek2001
sYlikon????? Wyguglowalam i słowo SYLIKON DO WŁOSÓW poprawiło na SILIKON :(