Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie mam_

Jak sie nazywa ta choroba,co ludzie mają pare osobowości w głowie ?

Polecane posty

Gość pytanie mam_

I nigdy nie wiedzą kim tak naprawde są ? Był o tym film nawet .Facet był mordercą,ofiarą i policjantem w jednym i zakażdym razem myślał,że to ktoś inny.

Gość gość
Rozdwojenie jazni i ssij pale mozesz tez mi possac jajka kocham cie

Gość brokeninside87
dysocjacja osobowości

Gość gość
mi też możesz possać jak lubisz ;)

To nie jest choroba, to są błędy w programacji Matrixa, tak jak Progeria np.

Gość gośćula
osobowość wieloraka/zaburzenia dysocjacyjne

Gość gość
Schizophrenia?

Gość gośćula
taka osobowość mają wszyscy terrorysci ,na szkoleniu funduja im takie traumy że sa bogiem ,diabłem ,facetem ,kobietą i noworodkiem w jednym :o

Gość gość
Bordeline nie to zaburzenia emocjonalne , przesadne reagowanie od wscieklosci do normalnosci

Gość gośćula
chory nie zdaje sobie sprawy przy dysocjacji , te osobowosści zyja obok siebie nie wiedzac o swoim istnieniu.

Gość gość
To chyba jest osobowść wieloraka ale napewno nie schizofrenia

Gość gość
Tacy ludzie bylialtretowani w przeszlosci stworzyli skorupe ochronna graja role oprawcy I sami sie nia staja!!!

Gość gość
Borderline to napewno to nie jest.

Gość gość
Pamietacie film Beutifull mind? Poekny umysl o profes matematyki ,

Gość gość
O bordelin juz pisalam

Gość gość
Zaburzenie dysocjacyjne tożsamości Inne zaburzenia dysocjacyjne (konwersyjne) Osobowość mnoga Dysocjacyjne zaburzenia identyfikacji (osobowość mnoga) Zaburzenie dysocjacyjne tożsamości (osobowość mnoga, osobowość naprzemienna, osobowość wieloraka, rozdwojenie osobowości, rozdwojenie jaźni, ang. multiple personality, dissociative identity disorder, DID) – zaburzenie dysocjacyjne, polegające na występowaniu przynajmniej dwóch osobowości u jednej osoby. Zazwyczaj poszczególne osobowości nie wiedzą o istnieniu pozostałych. Nie tylko wzorce zachowań różnych osobowości są zazwyczaj odmienne, każda osobowość ma odrębną tożsamość, wspomnienia, zdarza się, że nawet płeć, iloraz inteligencji, ciśnienie krwi, ostrość wzroku, preferencje seksualne, czy alergie. Osobowości mogą też wykazywać cechy charakterystyczne dla osób w odmiennym wieku. Badania czynności układu nerwowego mogą wykazać różnice w pracy mózgu poszczególnych osobowości u tej samej osoby. Mechanizm powstawania nie jest dobrze poznany. Jako dysocjacja, osobowość mnoga wytwarza się po szczególnie bolesnych, traumatycznych przeżyciach i kryzysach, przebytych w dzieciństwie i powiązanych z tematyką śmierci oraz seksualności. Charakteryzuje się dezintegracją ego, integralność którego zapewnia możliwość pozytywnego włączania zdarzeń zewnętrznych i doświadczeń społecznych w obręb percepcji. Osoba niezdolna do zinternalizowania zdarzeń zewnętrznych może doświadczać poczucia emocjonalnego rozregulowania, w ekstremalnych przypadkach tak intensywnego, że prowadzącego do dysocjacji własnej osobowości (łac. dissociatio - rozdzielenie). Brak jest danych na temat rozpowszechnienia osobowości wielorakiej. Zaburzenie jest diagnozowane rzadko, występuje w okresie młodzieńczym i dzieciństwie; częściej u kobiet niż u mężczyzn.

Gość gość
kurna przeczytałem ten artykuł od gosciuli i jestem wstrząśnięty polecam ale trzeba mieć mocne nerwy

Gość gość
to co wrzucila gosciula zmienia patrzenie na swiat o 180* ...k***wsko smutne, ale jest to wierzcholek gory lodowej. Ja wam polecam ''Thrive''na YT. Obiecuje, ze was wciagnie

Gość gość
Multiple personality disorder.

Gość gość
mój były miał to zdiagnozowane ,ale on nie pamięta żadnej traumy czy coś ,pamieta szcześliwe dzieciństwo ,więc dziwne :o

Gość gość
to jakiś kulawy doktór go diagnozował ,takie rzeczy ma się od traumy

Gość gośćula
doktór :D