Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wchodzenie z psami do miejsc publicznych ZA czy PRZECIW?

Polecane posty

Gość gość

ostatnio wprowadzono akcję, że z psami można wejść do media marktu, polecacie ją? co sądzicie o wchodzeniu z pupilami do sklepów, marketów itd?

Gość gość
a kto poniesie koszta naprawy lub zniszczeń, jak pies obsika sprzęt warty kolosalne pieniądze, ugryzie kogoś bo w media jest pełno tłumu i pies się stresuje, będzie warczał na dzieci?

Gość gość
Fajna kampania promująca nie zostawiania zwierząt w upał w aucie! Natomiast jeśli chodzi o wchodzenie z psami do sklepów czy urzędów, to tylko jeśli pies jest towarzyszący osobie niepełnosprawnej. Ale akcja media marktu jak najbardziej na plus ;)

Gość gość
no o ile pies jest wykupkany i wysiusiany przed wejsciem i trzyma sie nogi :)

Gość gość
z yorkami chodzą wszędzie oprócz spożywki,pod pachę i w drogę. Jestem przeciw ,tak samo jak jestem przeciw dzieciom na długich zakupach,i psy i dzieci sa uciążliwe dla innych klientów. i piszę jako matka i psiara.

Gość gość
a kto poniesie koszta naprawy lub zniszczeń, jak pies obsika sprzęt warty kolosalne pieniądze, ugryzie kogoś bo w media jest pełno tłumu i pies się stresuje, będzie warczał na dzieci? X Pies ma być na smyczy i w kagańcu, to raz, dwa dorosły, ułożony pies nie sika w pomieszczeniach. I jeszcze nie widziałam tych tłumów w media, chyba że była jakaś mega promocja. Na co dzień raczej tłumów tam nie ma.

Gość gość
dzieci tez dra sie gryza i niszcza sprzet

Gość gość
nie widziałam aby dziecko gryzło opakowania od słuchawek czy myszek, a pies jak wejdzie to obwącha, obsika i obliże. na pewno właściciel zafascynowany nowym tv będzie pilnnował czy jego pies jest tu cyz tam i czy sika czy nie. kto poniesie koszta prania całej wykładziny mediamarktowskiej?

Gość gość
pies na smyczy i w kagańcu, nie rozśmieszaj mnie, większość właścicieli czworonogów nie posiada kagańca w ogóle, smycz mają, ale kagańca w życiu.

Gość gość
obwącha, obsika i obliże x Mój pies z tego co najwyżej obwącha, nie sika w pomieszczeniach, nie liże wszystkiego i nie gryzie. Tak samo jak moje dzieci nie biegają po sklepie i nie zrzucają rzeczy z półek.

Gość gość
pies na smyczy i w kagańcu, nie rozśmieszaj mnie, większość właścicieli czworonogów nie posiada kagańca w ogóle, smycz mają, ale kagańca w życiu. X No to w takim razie obsługa powinna takiego delikwenta wyprosić ze sklepu, bo na plakacie wyraźnie jest napisane, że w kagańcu. W czym problem?

Gość gość
ale to jest Wasz pies i nie wiecie jak zachowuje się w miejscu pełnym hałasu, pełnym LUDZI! psa nie zabiera się do kina, teatru, na basen, na kąpieliska miejskie. media markt ewidentnie zrobiło po prostu wokół siebie darmową reklamę.

Gość gość
Wiem jak, bo nie trzymam go zamkniętego w klatce. Jeździmy na wakacje gdzie jest mnóstwo ludzi, dzieci, hałas i muzyka i pies jest posłuszny (dużo ludzi ma tam psy, żeby nie było, że wożę psa gdzieś gdzie nie wolno i utrudniam życie innym wczasowiczom). Na sylwestra łazi po podwórku o północy i ma w poważaniu huk petard. Psa przewodnika też byś do sklepu nie wpuściła bo dużo ludzi?

wolę przebywać ze zwierzętami niż ludźmi, dlatego w ogóle by mi bardziej pasowało, żeby w sklepach były same psy i koty i inne ZAMIAST ludzi :) innymi słowy - jestem ZA

Gość gość
Jestem przeciw. Sklep to nie miejsce dla zwierząt. Jak ktoś jedzie na zakupy, niech zostawia zwierzę w domu. Najlepiej we własnym ogrodzie. A jak go nie stać, niech nie kupuje psa. Niedługo do restauracji z psami będą włazić i pies będzie innym wyjadał z talerzy...

Gość gość
no to masz wychowanego psa, ale są ludzie którzy są bardziej rozwydrzeni niż ich pupil. robią co chcą, srają gdzie chcą i szczają gdzie chcą. psa niech lepiej zostawią w domu.

miałabym stresować swoje psy tymi wszystkimi ludźmi ?! never :D

Gość gość
Ewa333333 dziś wolę przebywać ze zwierzętami niż ludźmi, dlatego w ogóle by mi bardziej pasowało, żeby w sklepach były same psy i koty i inne ZAMIAST ludzi usmiech.gif innymi słowy - jestem ZA Co mnie nie zabije, to mnie wzmocni gg 1796500 x To zamieszkaj w zoo..,. sklepy są dla ludzi, a nie zwierząt. Do sklepu się przychodzi po zakupy, a nie na spacerek z pieskiem.

Gość gość
1. pies przewodnik jest bardziej wychowany niż niejeden człowiek 2. psy nie powinny być w sklepach, bo to jest karygodne, będę od razu zgłaszała do sanepidu jak psa zobaczę, a na sklepie jakikolwiek artykuł spożywczy 3. sklepy są dla ludzi 4. co to za właściciel, który nie dba o swojego psa i zabiera go w upał w blaszane sklepy ;-0

Gość gość
jedyny sklep dla zwierząt to zoologiczny! żadnych zwierząt i również nieomieszkam się wykonać stosownych telefonow, w media markt są jakieś picia, cole bodajże przy kasie, więc jak będę i zobaczę, to od razu dzwonię, telefon mam zapisany w kontakcie już :)

Gość gość
A z kotami też można?

Gość gość
No! Jeszcze czego! -Alergicy juź do tego sklepu nie przyjdą bo kudły wszędzie będą fruwać jak w domu w którym jest pies-blleee

Gość nie czepiaj sie
Jestem przeciw przecież taki pies może kogoś ugryźć, no chyba że ma kaganiec ale itak jestem przeciw

Gość gość
1. zagrożenie ugryzieniem 2. szczanie i sranie 3. szczekanie 4. psy przenoszą choroby 5. stres dla psa 6. reklama media marktu. JESTEM NA NIE ;-) zalet nie widzę, bo psa można zostawić w domu jeżeli ktoś wie, że idzie do sklepu po coś konkretnego/dużego z media marktu.

Gość gość
nie można go psem gwałcić x hahaha leżę

Gość gość
dobra propozycja, też będę dzwonić :D zapytam kto wydał pozwolenie media marktowi na wpuszczanie na DYWAN WYKLADZINĘ czy cokolwiek to jest zwierząt przenoszących choroby i które sikają na dywan. chcę usłyszeć imię i nazwisko tej osoby.

Gość gość
media markt powinien zostawić miejsce na przywiązanie psa przed sklepem oraz ustawić michy z wodą, a nie godzićsię na wpuszczanie na sklep

Gość gość
Nie. Wiele ludzi ma uczulenie na psy.

mediamarkt jest firmą prywatną i może sobie wpuszczać do siebie kogo i co chce nie jest sklepem spożywczym, więc sanepid może mu nakukać i nie pieńcie się juz tak, bo wam ciśnienie, albo i cukier skoczy :)