Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

werka1717

nie chce mi się żyć

Polecane posty

Nie mam kompletnie chęci do życia i do robienia czegokolwiek. Znajomych praktycznie już nie mam, bo każdy poszedł w swoją stronę. Po rozstaniu z chłopakiem nie jestem w stanie już się do nikogo zbliżyć, jeśli się z kimś spotykam to na siłę i za chwilę kończę znajomość, ponieważ ta osoba strasznie mnie irytuje. Mam coraz częściej wybuchy płaczu, nie chce mi się wychodzić z domu, myślę o samobójstwie, ale wiem że nie mam na tyle odwagi by to zrobić ..

Gość Oszukana17
Witaj w klubie ;/ już myslalam ze jestem sama ;/

Bo to nie jest żadne rozwiązanie problemu... wiem że łatwo mówić ale pamiętaj że życie potrafi nas zaskoczyć, nie wiesz co przyniesie jutro...będzie dobrze, musisz w to wierzyć...

Gość Oszukana17
A jak tu się cieszyć? I mieć ochotę do życia? Może jestem gówniarą z tymi tylko 17 latami przeżytymi w życiu ale już nie chce mi się żyć. Gdy miałam 12 lat zostałam zgwałcona. Od samobójstwa uratował mnie kolega siostry. Chodziłam po psychologach, psychiatrach, brałam antydepresanty, po których byłam otumaniona, a potem agresywna. Nie byłam sobą. Lekiem na to wszystko był ON. A w styczniu odszedł. W połowie stycznia dowiedziałam się, że jestem w ciąży. Z NIM. Był moim pierwszym chłopakiem. Odszedł. I powiedział, że był ze mną żeby być bliżej mojej siostry, bo tak naprawdę kochał ją. Po tym się załamałam. Ale chciałam żyć dla naszego dziecka. Ale i ono mnie opuściło. W marcu. Długo się nie nacieszyłam nim. Moi rodzice nadal nic nie wiedzą. A brzuch pozostał. Brzydki i duży. Z wielkimi rozstępami. Tak jak uda...

Kurde, teraz to nie wiem co Ci napisać... jednak po takich doświadczeniach trudno się cieszyć z życia bo w sumie to nie bardzo jest z czego... sama mam dwójkę dzieci i nie wyobrażam sobie nawet bólu z takiej straty. Ale mimo wszystko mam nadzieję że jakoś to sobie poukładasz i nabierzesz chęci do życia

Gość gość
werka mam tak samo. Nie mam siły żyć już nic mnie nie cieszy. Nie wiem co robić :(

ja tez juz nie wiem , ciagle z nerwow boli mnie brzuch , nie mam gdzie wyjsc i do kogo, jestem sama

Gość gość
Czas goi rany. Pomyśl o jakimś hobby, takim gdzie będziesz blisko ludzi których łączy to samo zainteresowanie. Może zaangażujesz sie w jakąś fundacje lub stowarzyszenie

Gość Sent one fly
Mi też się nie chce. Ale werka, jak się zabijesz, to co będziesz robić? :/

Gość gość
A ja uważam, że życie jest cudem. Wiesz ile osób młodych umiera? Za jakieś 10 lat to zauważysz. Ja doceniam każdy dzień. Nawet wtedy, gdy jestem smutna i wszystko jest nie tak. Nie mów: nie chce mi się żyć. Przywołujesz złe wydarzenia :(

wiem, że wiele osób umiera, które chciały żyć i że to nie sprawiedliwe. ale po co żyć kiedy nie ma się z tego życia żadnej radości i z dnia na dzień jest coraz gorzej

Gość m ądralIa
ale jesteś młoda, prawda? A ja mam 40lat. Masz dużo życia przed sobą.:)